Freepoint Eco-Systems International Ltd (Freepoint Eco-Systems) ve Source One GmbH (Source One), Avrupa genelinde piroliz altyapısının büyümesini desteklemek için tüketici sonrası atık (PCR) gibi atık akımlarını işlemek üzere çoklu ön işlem tesisleri geliştirmek için uzun vadeli bir işbirliği anlaşması yapmayı kabul ettiler.
Anlaşma kapsamında, Freepoint Eco-Systems, Source One'ın Mühendislik, Tedarik ve İnşaat (EPC) yüklenicisi olarak görev yapmasıyla birlikte, önemli Avrupa pazarlarında ön işlem tesisleri ağı kurmayı planlıyor. Bu tesisler, karışık plastik atıkları hem gelişmiş hem de mekanik geri dönüşüm için uygun yüksek kaliteli hammaddeye dönüştürecek.
Source One, hem piroliz hem de mekanik işleme gereksinimlerini karşılayan hammadde üretebilme kapasitesine sahip olduğu ticari ölçekte operasyonlarda kanıtlanmış benzersiz, yüksek standartlı bir ön işlem konsepti geliştirmiştir. Karışık plastik ambalaj ve esnek filmler gibi karmaşık atık akımlarını işlemek üzere tasarlanan sistem, enerji kullanımını ve çevresel etkiyi azaltır ve kalite, operasyonel verimlilik ve gelişen düzenleyici beklentilere uyum konusunda yeni bir kıyaslama noktası belirler.
Freepoint Eco-Systems'de Geri Dönüşüm Avrupa Baş Ticaret Müdürü Jacco de Haas, "Bu işbirliği, plastik atığın değerini ortaya çıkarmaya odaklanan stratejik bir ortaklığın başlangıcını işaret ediyor" dedi. "Hammadde stratejimizi Source One'ın sınıfının en iyisi ön işlem platformuyla birleştirerek, pirolizin ticari ve rekabetçi bir şekilde ölçeklenmesini sağlayan kritik altyapı kuruyoruz."
Planlanan işbirliği anlaşması, Freepoint Eco-Systems'in Avrupa'da gelişmiş geri dönüşüm için önde gelen hammadde tedarikçisi olma konusundaki daha geniş hedefiyle uyumludur. Bu tesislerden elde edilen malzeme, Freepoint Eco-Systems'in kendi piroliz tesislerini besleyecek ve kıta genelindeki diğer yükseltme girişimlerini destekleyecektir.
Source One GmbH'nin kurucusu ve CEO'su Kai Hoyer, "Freepoint Eco-Systems ile ortaklık, Avrupa genelinde kaynak verimli plastik kullanımını gerçekleştirmek için gereken kritik kapasiteyi sağlıyor" diyor. "Birlikte, son teknoloji geri dönüşüm teknolojilerinden yararlanarak ve plastiklerin yüksek kaliteli geri kazanımını ve yeniden kullanımını hızlandırarak döngüsel ekonomiyi ilerletiyoruz."
Anlaşma, plastik ambalajlarda geri dönüştürülmüş içerik kullanımının artırılmasını zorunlu kılan Yeşil Anlaşma, Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ve Ambalaj ve Ambalaj Atığı Yönetmeliği (PPWR) dahil olmak üzere Avrupa düzenleyici itici güçleriyle uyumlu altyapı için bir temel oluşturuyor. Plastik değer zincirindeki önemli bir darboğazı ele alarak, Freepoint Eco-Systems ve Source One arasındaki işbirliği, Avrupa genelinde plastik kaynakların sorumlu kullanımını sağlarken malzeme geri kazanımını güçlendirmeyi amaçlıyor.
Kaynak