Yayla Agro Gıda’nın halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tarafından 22 Nisan tarihinde onaylandı. Halka arz için talep toplama tarihleri ise 11-12-13 Mayıs 2022 olarak belirlendi.
Pirinç ve bakliyat sektörünün öncü markalarından Yayla Agro Gıda halka arz için başvuruda bulunmuştu. 22 Nisan tarihinde başvuru SPK tarafından onaylandı ve talep toplama tarihleri 11-12-13 Mayıs olarak belirlendi. Talep toplama; Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından yapılacak.
Toplam 71.000.000 TL Nominal Değerli Pay Halka Arz Edilecek
Yayla Agro Gıda’nın halka arzı için geri sayım başladı. Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektörlerinde 26 yıllık bir geçmişe sahip olan Yayla Agro’nun talep toplama tarihleri ile pay fiyatı da belirlendi. Çıkarılmış sermayesinin 430.000.000 TL’den 472.600.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 42.600.000 TL ve şirketin mevcut ortağı Hasan GÜMÜŞ’ün sahip olduğu 28.400.000 TL nominal değerli olmak üzere toplam 71.000.000 TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 12,50 TL olmasına karar verildi.
“Global Marka Olma Yolunda Önemli Bir Aşama Olacak”
Şirketin halka arzı hakkında Yayla Agro Gıda’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş açıklamalarda bulundu. SPK’dan gerekli onayı aldıklarını aktaran Gümüş; “Halka arz, şirketimizin kurumsallaşma, sürdürülebilir büyüme ve global marka olma yolunda önemli bir aşama olacak. 25 yılı geride bırakan büyüme yolculuğumuzda önemli bir eşiği ifade eden halka arz ile önümüzdeki 25 yıla yönelik stratejilerimizi hayata geçirmek için çok daha güçlü ve kurumsal bir yapı kazanmayı hedefliyoruz. Halka arz, önümüzdeki döneme yönelik global marka olma vizyonumuz doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığımız uluslararası stratejik ortaklıklar için de elimizi güçlendirecek” ifadelerini kullandı.
“Şirketimizi Gelecek Kuşaklara Daha Güçlü Bir Yapıda Devretmeyi Hedefliyoruz”
Türkiye’deki aile şirketlerinin yüzde 95’inin kuşağa devrilmeden yok olup gittiğini söyleyen Gümüş, “Halka arzın getireceği kurumsallaşma ile şirketimizi gelecek kuşaklara daha güçlü bir yapıda devretmeyi hedefliyoruz. Halka arz ile elde edilecek geliri, Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde satın aldığımız 127 bin metrekarelik arazi üzerinde kuracağımız üçüncü fabrikamızda, fonksiyonel gıdaların da üretileceği Ar-Ge odaklı yatırımlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kendi Sektörünün İlk ve Tek Ar-Ge Merkezine Sahip
Ankara’da küçük bir paketleme tesisinde marka yolculuğuna başlayan Yayla Agro Gıda, günümüzde Ankara ve Mersin’de bulunan 2 üretim tesisi ve 532 çalışanıyla NielsenIQ 2021 verilerine göre pirinç ve bakliyat sektöründe pazar lideri konumunda bulunuyor. Aynı zamanda şirket, Türkiye’de kendi sektörünün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ne sahip kuruluş.
60 Binden Fazla Satış Noktasında Tüketici ile Buluşuyor
Yayla Agro Gıda, ürünlerini Türkiye’nin 81 ilindeki 60 binden fazla satış noktasında tüketici ile buluşturuyor ve globalde ise T.C. Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında desteklenen, Türkiye’nin dünyadaki gastronomi elçisi Legurme markasıyla 6 kıtada 65’ten fazla ülkeye katma değerli ürünlerini ulaştırıyor.
2050 Yılına Kadar “Karbon Nötr” Şirket Olmayı Hedefliyor
Yayla Agro Gıda sürdürülebilirliğe de önem veriyor ve “Sürdürülebilir DünYayla” konseptinde yer alan projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarına, çiftçilerin desteklenmesine yönelik çalışmalarda bulunuyor. Aynı zamanda Yayla Agro Gıda, sektörde ilk “Karbon Ayak İzi Beyan Raporu” alan firmalar arasında yer alıyor ve 2050 yılına kadar “Karbon Nötr” şirket olma hedefine yönelik çalışıyor.