Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ticaret Bakanlığı ile birlikte Mayıs ayı geçici dış ticaret verilerini açıkladı.
Bu verilere göre Mayıs ayında ihracat genel ticaret sistemine göre bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,5 artarak 16 milyar 813 milyon Dolar oldu. Özel ticaret sistemine göre ise yüzde 12,2 artışla 15 milyar 998 milyon Dolar oldu.
TİM Başkanı İsmail Gülle: "Mayıs ayında ihracatımızda lider ülke yine Almanya olurken, bu ülkeye ihracatımız 1,5 milyar Dolara yaklaştı. Almanya’yı 857 milyon Dolarla İtalya, 853 milyon Dolarla İngiltere takip etti.
En çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 20 ülke geçen yıl Mayıs ayına göre değişmezken, sıralamada bazı değişiklikler oldu.
Geçen sene 4. sırada olan İspanya 6.’lığa düşerken, yüzde 30 artışla ihracatımızı 784,2 milyon Dolara çıkardığımız ABD mayıs ayında en çok ihracat yaptığımız 4. ülke oldu.