Samsung Electronics’te Üst Düzey Atamalar

Samsung Electronics’te Üst Düzey Atamalar
  • 12.12.2025

Samsung Electronics’te üst düzey atamalar gerçekleşti. Buna göre TM Roh, Mobil Deneyim (MX) İş Birimi Başkanı olarak şirketin mobil faaliyetlerini denetlemeyi sürdürürken Başkan Yardımcısı Jun ise Bellek İş Birimi Başkanı olarak görevine devam edecek.

Samsung Electronics, TM Roh'un Cihaz Deneyimi (DX) İş Birimi CEO’su ve Başkanı olarak atandığını resmi olarak duyurdu. Roh, Başkan Yardımcısı ve Cihaz Çözümleri (DS) Bölümü Başkanı Young Hyun Jun ile şirketin eş CEO'su olarak görev yapacak.

Samsung'un teknoloji liderliğini güçlendirmek hedefiyle, Janghyun Yoon, DX İş Biriminin Başkanı, Teknoloji Direktörü ve Samsung Research Başkanı olarak görevlendirilirken Hongkun Park ise Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) Başkanı olarak atandı.

Daha önce Samsung Venture Investment CEO'su olarak görev yapan Yoon, Samsung Venture Investment'tan önce ise MX İş Biriminde yazılım platformları, IoT ve Tizen ürünlerinin geliştirilmesinden sorumluydu.

Şu anda Harvard Üniversitesi’nde Kimya Profesörü ve Fizik Profesörü olarak görev yapan Hongkun Park ise nanobilim, kuantum bilimi ve mühendisliği alanlarında tanınmış bir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürüyor.


Samsung Electronics Hakkında
Dönüştürücü fikir ve teknolojilerle dünyaya ilham veren ve geleceği şekillendiren Samsung; akıllı telefon, giyilebilir cihazlar, tabletler, dijital tabela, TV, beyaz eşya ve ağ sistemlerinin yanı sıra bellek, sistem LSI ve dökümhane dünyalarını yeniden tanımlıyor. Samsung, tıbbi görüntüleme teknolojileri, HVAC çözümleri ve robotik alanlarında da ilerleme kaydetmenin yanı sıra Harman ile birlikte yenilikçi otomotiv ve ses ürünlerine de imza atıyor. SmartThings ekosistemi, iş ortaklarıyla gerçekleştirdiği açık iş birliği ve portföyündeki AI entegrasyonu ile Samsung, akıcı ve bağlantılı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Samsung hakkında güncel haberler için http://news.samsung.com/tr adresinden “Samsung Newsroom” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş