Kurucu Ercan Ailesi’nin “Eğitim, toplumları dönüştüren en güçlü araçtır.” yaklaşımı doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Meliha Ercan Vakfı, çocukların hayal gücünü desteklemek ve kendilerini ifade etmelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği “Bir Hayalin Olsun” projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi.
Bilecik’te gerçekleştirilen etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan yaklaşık 100 öğrenci, Meliha Ercan Vakfı Genel Müdürü Nil Batu ve Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek’in katılımıyla hayallerini seramikler üzerine çizme fırsatı buldu.
Hayaller Seramiklerde Hayat Buldu
“Bir Hayalin Olsun” mottosuyla kurgulanan etkinlik, iyiliğe giden yolun bir hayal kurmakla başladığı fikrini merkezine alıyor. Çocuklar, iç dünyalarını ve gelecek hayallerini seramikler üzerine aktararak somutlaştırdı.
Ortaya çıkan eserler, öğrencilerin özgün hayal dünyasını yansıtmasının yanı sıra, projenin “hayallerin gerçeğe dönüştürülmesi” sürecinin ilk adımını oluşturuyor. Projenin ilerleyen aşamalarında, çocukların seramiklerdeki hayallerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Meliha Ercan Vakfı, bu proje ile çocukların bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı, yaratıcı düşünme becerilerini desteklemeyi ve fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.