KÜAD’dan Kozmetik Sektörü İçin Kamu ile Stratejik İş Birliği Adımları

KÜAD’dan Kozmetik Sektörü İçin Kamu ile Stratejik İş Birliği Adımları
  • 27.07.2026

KÜAD, kamu kurumları ve sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiği temaslarda ihracat, markalaşma, e-ihracat ve sektör mevzuatına ilişkin güncel başlıkları değerlendirdi.

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD), kozmetik sektörünün gelişimine katkı sağlayacak iş birliklerini güçlendirmek ve sektörün öncelikli gündem maddelerini ilgili kurumlarla değerlendirmek amacıyla kamu kurumları ve sektör temsilcilerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Arslan başkanlığındaki heyet; İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) yetkilileriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde ihracat, markalaşma, e-ihracat, perakende ticaret düzenlemeleri, reklam mevzuatı ve Sorumlu Teknik Eleman Yönetmeliği gibi kozmetik sektörünü yakından ilgilendiren konular ele alındı.

İKMİB ile ortak projeler ve markalaşma çalışmaları değerlendirildi
Program kapsamında KÜAD heyeti, İKMİB Başkanı Vekili İbrahim Aracı'yı ziyaret etti.

Toplantıda kozmetik sektörünün uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik iş birliği fırsatları, markalaşma çalışmaları ve ortak proje alanları değerlendirildi. Ayrıca ihracatı destekleyecek faaliyetler ile Türk kozmetik sektörünün uluslararası pazarlardaki görünürlüğünü artıracak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Perakende ticaret düzenlemeleri masaya yatırıldı
KÜAD heyeti, Ticaret Bakanlığı Perakende Ticaret Daire Başkanı Burak Kaplan ve beraberindeki yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmede, "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" kapsamında sektörün değerlendirmelerini paylaştı.

Toplantıda perakende kanalındaki gelişmeler, sektör beklentileri ve düzenlemelerin uygulama süreçlerine ilişkin görüşler ele alındı.

Reklam mevzuatındaki güncel değişiklikler değerlendirildi
KÜAD heyeti ayrıca Ticaret Bakanlığı Reklam Denetim Daire Başkanları Fazıl Şal ve Erhan Turhan ile bir araya geldi.

Görüşmede "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği" kapsamında yapılan güncel değişiklikler, reklam uygulamalarında mevzuata uyum süreçleri ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesine yönelik yaklaşımlar değerlendirildi.

E-ihracat ve dijital pazarlama gündemdeydi
KÜAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutaf, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen IGEXX etkinliğinin ön bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda Ticaret Bakanlığı E-İhracat, Dijital Pazarlama ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Başkanı Hasan Önal ile gerçekleştirilen görüşmede, e-ihracatın geliştirilmesi, dijital pazarlama uygulamaları ve yeni nesil teknolojilerin kozmetik sektörüne sağlayacağı katkılar ele alındı.

Sorumlu Teknik Eleman Yönetmeliği ele alındı
Program kapsamında KÜAD heyeti, TİTCK Kozmetik Ürünler Daire Başkanı Esra Gizem Türkcanoğlu ve ekibiyle de bir araya geldi.

Görüşmede Sorumlu Teknik Eleman Yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmalar, uygulama süreçleri ve sektör beklentileri değerlendirilirken, kamu ile sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

"Kamu-sektör iş birliği rekabet gücünü artıracak"
KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Arslan, gerçekleştirilen temasların sektör açısından önemli olduğunu belirterek, kozmetik sektörünün üretimden ihracata, dijital ticaretten tüketici iletişimine kadar birçok farklı alanı kapsayan dinamik bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Arslan, kamu kurumlarıyla güçlü iletişim ve iş birliğinin sektörün gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, gerçekleştirilen ziyaretlerin hem güncel düzenlemelerin değerlendirilmesine hem de sektörün ihtiyaç ve beklentilerinin doğrudan ilgili kurumlara aktarılmasına katkı sağladığını söyledi.

KÜAD'ın önümüzdeki dönemde de kamu kurumları, sektör paydaşları ve üyeleriyle iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini belirten Arslan, ortak çalışma kültürünün Türk kozmetik sektörünün uluslararası rekabet gücünü artıracağına inandıklarını ifade etti.

BÖLÜM SPONSORU

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU