Enerji tasarrufu, çevreye dost üretim gibi konulara önem veren İzocam, Sailmester ile kurduğu yelken takımı ile sürdürülebilir yarınlar ve iyi yaşam için öncülük ediyor.
İzocam Yelken Takımı, profesyonel Sailmaster ekibinden temel yelken eğitimleri alan İzocam çalışanlarının dahil olduğu bir takım. Yelken takmı; 2022 yılı boyunca BAYK Bodrum Kış Trofesi, MIYC Marmaris Kış Trofesi ve Bosphorous Cup olmak üzere 3 trofe ve 30 yarışta yer alacak. İlk yarışını 15-16 Ocak BAYK Bodrum Kış Trofesi’nin ilk ayağında gerçekleştiren takım, bir sonraki yarışını ise 22-23 Ocak tarihinde MIYC Marmaris Kış Trofesi’nde gerçekleştirecek. İzocam, sürdürebilirlik, iklim değişikliği gibi çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla rotasını denizlere çevridiğini belirtti.
İzocam, Küresel İklim Değişikliği Konusunda Bilinç Oluşturmak İçin Yelken Takımı Kurdu
İzocam, Sailmaster ekibinden eğitim almış çalışanlarının da dahil olduğu bir yelken takımı oluşturduç. Yelken takımı 2022 yılı içinde birçok yarışa katılım göstericek. İzocam’dan yapılan açıklamaya göre şirket sürdürebilirliğe, küresel iklim değişikliğine ve iyi yaşam haklarına dikkat çekmek amacıyla rotasını denizlere çevirdi.
İzocam Yelken takımı 2022 yılı boyunca 3 trofe ve 30 yarışta yer alacak. Yalıtımın doğası gereği sürdürülebilirliği destekleyen güçlü ve gerekli bir unsur olduğunu belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, küresel iklim değişikliği konusunda bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla İzocam Yelken Takımı’nı kurduklarını vurguladı.
“Daha çok yalıtım daha az enerji tüketimi, daha çok doğal enerji (rüzgâr) ve daha az enerji tüketimi” mesajı doğrultusunda yelken açtıklarını vurgulayan Murat Savcı, “Gün geçtikçe soluduğumuz hava kirleniyor, artış gösteren sera gazı salımı, küresel ısınmayı tetikleyerek iklim krizine zemin hazırlıyor.
Gelecekte daha yaşanabilir bir dünya hedefine ulaşabilmemiz için çok geçmeden enerji kullanımını azaltmamız ve var olan kaynaklarımızı çok daha verimli bir şekilde kullanmaya başlamamız gerekiyor.” dedi.
Ürettikleri Ürünlerle 57 Yılda 650 Milyon Ton Karbon Salımını Engellediler
Savcı, izocamın hedeflerinden de bahsetti. Savcı; “İzocam olarak, ürettiğimiz ürünlerle 57 yılda 650 milyon ton karbon salımını engelledik! 2050’ye kadar da büyük çaplı yatırımlarımızı devreye alarak karbon nötr olma hedefimiz var!
Bu doğrultuda 2021’de Tarsus Tesisi’mizde dünya standartlarında hava emisyon değerlerine ulaşmayı sağlayan bir baca filtresi yatırımını hayata geçirdik. Enerji kullanım azaltımı çerçevesinde tüm tesislerimizde aydınlatma tiplerini çevreci uygulamalarla yeniledik. Taşyünü ve Camyünü üretim tesislerimizde enerji izleme sistemleri kurarak geri kazanım, verimlilik projeleri uygulayarak döngüsel ekonomiye katkıda bulunduk.
İlk olarak Tarsus Tesisimiz için aldığımız Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni, yılın sonuna kadar tüm tesislerimize kazandırdık. Şimdi de ‘iyi yaşam’a ve ‘sürdürülebilir yarınlar’a öncülük etme misyonumuz çerçevesinde, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla yelken ile doğanın gücünü (rüzgarı) arkamıza alıyoruz ve fosil yakıtları azaltıyoruz” ifadelerini kullandı.
İzocam Tutumlarını En İyi Anlatan Sporlardan
Murat Savcı tüm sporcuların tek bir amaç için hedefe odaklandığı ve herkesin görevini yarış boyunca en iyi şekilde icra ettiği yelken sporunun takım olma bilincini de güçlendirdiğini belirtti. Savcı;
“Hep birlikte tam yol ileri!’ sloganıyla başladığımız yelken sporu, çalışanlarımızın içinde bulunması gereken davranış ve yaklaşımları da en güzel şekilde tarifliyor. Çeviklik, girişimcilik, açık ve kapsayıcı bir kültüre sahip olma ile yenilikçilik gibi değerler yelkende takım olmayı, yeni rotalarla kolaylıkla buluşmayı ve doğanın zor koşullarına rağmen birinci olma hedefinden vazgeçmeyen takım arkadaşlarına sahip olmayı da ifade ettiği için İzocam Tutumlarını en iyi anlatan sporlardandır” sözlerini kullandı.
İzocam, doğadan ilham alıp doğal olanı destekliyor
Doğa Dostu ve Sağlıklı Ürünler Sunuyorlar
Murat Savcı, İzocam Yelken Takımı ile doğadan ilham alıp doğal olanı desteklediklerini dile getirdi ve üretimlerinde de bu misyonla hareket ederek doğa dostu ve sağlıklı ürünler sunduklarını vurguladı.
Sağlıklı ve iyi yaşamanın anayasal bir hak olduğunu ve İzocam olarak bu hakkı ürünleriyle desteklediklerini vurgulayan Murat Savcı;
“Çevre dostu malzemeler içeren İzocam camyünü ve taşyünü yalıtım malzemeleri, dünyada en çok bilinen ve en güvenilir ürünler arasında yer almaktadır. İzocam, üretiminin yüzde 80’inde kum, bazalt, doğal mineraller ve geri dönüşümlü camlar kullanır. Üretim artıkları da tekrar ürün imalatında değerlendirilir.
Camyünü ve taşyünü ürünler, ısı yalıtım, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği için vazgeçilmez yalıtım malzemeleridir. İzocam olarak, 14 yıldır Taşyünü ve 13 yıldır da Camyünü ürünlerimizde EUCEB Sertifikası için yaptığımız sürekli yatırımlarla da Türkiye Isı Yalıtım Malzemesi Üreticileri içinde ilk olmanın ve bu konuda sektöre liderlik etmenin ayrıcalığını yaşıyoruz.
İzocam marka mineral yünler, EUCEB belgesi ile kanıtlanan bio-çözünürlük özelliği sayesinde; deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların, hem vücuttan çözünerek atıldığı hem de doğada çözündüğü ispatlıyor. EUCEB sertifikası olan ürünler sürekli test edilerek, elyafların sağlığa zararsız olduğu sertifika süresince garanti ediliyor.” dedi.