İKMİB, Türk Kimya Sektörünü İkinci Kez Katar İş Dünyası ile Buluşturdu

İKMİB, Türk Kimya Sektörünü İkinci Kez Katar İş Dünyası ile Buluşturdu
  • 12.11.2018

Katar’a İhracat, Bu Yıl 8 Ayda Yüzde 101 Arttı

İKMİB tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Katar Kimya Sektörel Ticaret Heyeti” kapsamında Türkiye’den ilaç, medikal, OTC, kozmetik ve kişisel bakım, PVC profil, plastik ambalaj, plastik hammadde, kimyevi hammadde, kompozit, endüstriyel bakım ve koruma ürünleri/kimyasalları ve madeni yağ sektörlerinden 16 firma katıldı. Katar’ın başkenti Doha’da yapılan etkinlikte, ikili görüşmeler gerçekleştiren firmalar, potansiyel satın almacıları yerinde ziyaret ederek pazar araştırması yapma fırsatı buldu.İKMİB

Katar’a 100 Milyon Dolarlık Kimya İhracatı Hedefleniyor

Katar Kimya Sektörel Ticaret Heyeti etkinliğini değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “İKMİB olarak yurtdışı milli katılım organizasyonlarımızın yanı sıra hedef pazarlara yönelik düzenlediğimiz sektörel ticaret heyeti etkinlikleri de üye firmalarımız açısından büyük önem taşıyor. Geçen sene aralık ayında 41 firmamızın katılımıyla ilki düzenlenen Katar Kimya Sektörel Ticaret Heyeti’nin, bu yıl ikincisini 16 üye firmamızın katılımıyla gerçekleştirdik” dedi.İKMİB 2017 yılında Katar’a yapılan ihracatın yüzde 48 oranında artarak 648 bin 915 Dolar olarak gerçekleştiğini belirten Pelister, “Katar’a ihracatımız 2018 yılı ilk 8 ayında 2017 yılı aynı dönemine göre yüzde 101 artarak 689 bin 383 Dolara ulaştı. Katar’ın Türkiye ihracatındaki payı ise yüzde 0,30 seviyesinden yüzde 0,63 seviyesine çıktı. Kimya sektöründe ise Katar’a 2017 yılında toplam 58,4 milyon Dolar ihracat gerçekleştirdik. 2018 yılı Ocak-Ekim döneminde ise kimya ihracatımız 98 milyon Dolara ulaştı. Amacımız kimya sektörü ihracatındaki bu artışın katlanarak devam etmesi. Bu anlamda Katar’a olan kimya ihracatımız, yıl sonunda 100 milyon Doları geçecektir” dedi.

16 Firma Katıldı

Katar Kimya Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında 16 katılımcı firma toplam 92 Katarlı firma ile bir araya geldi. Kendileri için ayrılan masalarda ürünlerini sergileyen firmalar, ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi. Ayrıca etkinlikte, Doha Ticaret Müşaviri Burak Güreşci tarafından Katar, ihracat ve iş ilişkileri ile ilgili genel bilgileri içeren bir sunum yapıldı.

Katılımcı Firmalar

Abay Ecza Deposu Abay Pharma. Aksuvital Artı Ambalaj Asil Plast Polimer Aytaş Tarım Ürünleri Gürmen Pvc Plastik Harmony Kozmetik Keçeci Profil Koruma Temizlik Mustafa Nevzat İlaç Na-Me Endüstri Ürünleri Pan-Pen Güloğlu Plastik Porchem Endüstriyel Kimya Reksoil Petrokimya Tüm Ekip İlaç

Yazıyı Paylaş