Henkel’in CEO’su Carsten Knobel olacak

Henkel’in CEO’su Carsten Knobel olacak
  • 11.11.2019
Henkel, şirketin mevcut CEO’su Hans Van Bylen’ın kişisel sebeplerden ötürü CEO görevini yürütmeyeceğini bildirdi. Bylen, yaklaşık 35 yıldır şirket içinde önemli görevlerde yer almıştı.  Yaklaşık olarak 15 yıl Yönetim Kurulu’nda bulunan Bylen, geride bıraktığımız 4 yıl boyunca CEO olarak görev almıştı. Carsten Knobel, 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak şekilde, CEO görevini Hans Van Bylen’den devralacak. Carsten Knobel, 1995 yılından bu yana Henkel’de yer alıyor.  2012 yılından bu yana Yönetim Kurulu’nda da bulunan Knobel, ayrıca Finans, Satın alma ve Entegre İş Çözümleri alanlarında da liderlik yapıyor. CFO pozisyonunu kendisinden devralacak kişi ise ilerleyen zamanlarda belli olacak. Yaptığı açıklamada Hans Van Bylen “Henkel’le geçen yaklaşık 35 yılın ardından, kontratımın önümüzdeki sene son bulacak olmasıyla birlikte, artık şirketin en üst kademesinde bir değişikliğin gerçekleşme zamanının geldiğine karar verdim. Kişisel sebeplerden dolayı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi de bırakma kararı almış bulunmaktayım. Tüm çalışanlara ve Yönetim Kurulu’ndaki tüm çalışma arkadaşlarıma geride bıraktığımız yıllar boyunca gösterdikleri bağlılık ve fedakarlıkları, denetleme komitelerimizde görev alan tüm üyelere de destek ve önerileri için teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti. Bylen sözlerini “Aynı zamanda, CEO görevini benden sonra devam ettirmesi için Yönetim Kurulu’muz içinden Carsten Knobel’i belirlemiş olmamızdan mutluluk duyuyorum. Eminim ki onun liderliğinde Henkel başarıyla ilerlemeye devam edecektir” şeklinde tamamladı. Hissedarlar Komitesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Dr. Simone Bagel-Trah, Hans Van Bylen’a komiteler ve Henkel ailesi adına şirkete yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti ve “Hans Van Bylen, yıllar içinde şirketimizin başarılı gelişimine kayda değer bir katkıda bulunmuş ve aktif olarak çok sayıda kıdemli lider yetiştirmiştir.” şeklinde konuştu.
Dr. Simone Bagel-Trah sözlerine, “Hans Van Bylen’ın liderliğinde tüm iş birimlerimiz, satın almalar ve ortaklıklar sonucunda daha da güçlenmiştir. Sun Products’ın alımı, Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimi’mizin piyasadaki konumunu dünya çapındaki en büyük pazarımız olan ABD’de kayda değer ölçüde geliştirmiştir.
Aynı zamanda Yapıştırıcı Teknolojileri ve Beauty Care İş Birimlerimizde de satın almalar gerçekleşmiştir. Hans Van Bylen, şirketin tüm alanlarda dijitalleşmesine özellikle önem vermiş ve bu hedefini büyük bir kararlılıkla ileri taşımıştır. Kendisine CEO olarak hizmet verdiği dönemde şirket için çizdiği önemli rotalar ve Henkel’e 35 yıldır devam eden bağlılığı nedeniyle içten teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde devam etti. Hans Van Bylen (58), Henkel’deki profesyonel kariyerine 1984 yılında başlamıştı. 2005 yılından beri Henkel’in Yönetim Kurulu üyesi olan Van Bylen önce Beauty Care İş Birimi’nin sorumluluğunu aldı, 2016 yılının başında ise Yönetim Kurulu Başkanı görevini icra etmeye başladı. Hans Van Bylen’in 2018 yılından bu yana Alman Kimyasal Endüstri Birliği (VCI) Başkanı ve Alman Endüstrileri Federasyonu (BDI) Başkan Yardımcısı görevleri de bulunmaktadır. Bunlara yanı sıra Tüketici Ürünleri Forumu (CGF) Yönetim Kurulu’nda üyelik görevindedir. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Dr. Simone Bagel-Trah “Görevi devralmak üzere şirket içinden mükemmel bir ismi, Carsten Knobel’i atamış bulunmaktayız. Kendisi, Henkel’i oldukça iyi biliyor olmasının yanı sıra, yıllara dayanan uluslararası yönetim ve liderlik deneyiminin de sahibi. Ayrıca Yönetim Kurulu’nda yer alan çalışma arkadaşlarının ve çalışanlarımızın gözündeki saygın konumunun yanı sıra, sermaye piyasalarında da güçlü bir itibara sahiptir. Yönetim Kurulu olarak kendisinin şirketimizin gelişimini güçlü bir şekilde ileriye taşımaya devam edeceğine inanıyoruz. Tüm Henkel komiteleri ve çalışanları adına kendisine gelecek için başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
1969, Marburg doğumlu Carsten Knobel, Techical University of Berlin’de işletme ve teknik kimya eğitimi aldı. Knobel Henkel’deki kariyerine, 1995 yılında araştırma ve geliştirmeden sorumlu Yönetim Kurulu üyesinin asistanı pozisyonu ile başladı.
Ardından, Beauty Care İş Birimi bünyesinde controlling, birleşmeler & satın almalar ve faaliyette bulunulan iş alanlarında artan sorumluluklarla çeşitli görevler aldı. Beauty Care İş Birimi’nde Kurumsal Strateji ve Controlling alanlarındaki yöneticilik ve Finansal Direktörlük pozisyonlarının ardından 2012 yılında CFO görevine getirildi. Kendisi aynı zamanda, Lufthansa’nın Denetleme Kurulu’nun üyesi ve Almanya Ulusal Ligi’nde (Bundesliga) rekabet eden futbol kulübü Fortuna Düsseldorf’un Denetleme Kurulu’nun Başkan Vekilidir. Carsten Knobel evli ve iki çocuk babasıdır. Carsten Knobel görüşlerini “Bu görevlendirme ile ifade edilmiş olan güven için müteşekkirim. Henkel’in geleceğini şekillendirmek için Yönetim Kurulu’ndaki çalışma arkadaşlarımla ve global ekibimizle beraber çalışmayı hevesle bekliyorum. Mükemmel çalışanlarımız, lider marka ve teknolojilerimiz ve heyecan verici yeniliklerimizin yanı sıra dinamik piyasa koşulları içinde daha ileri seviyede sürdürülebilir karlı bir büyümeyi mümkün kılacak imkanlara sahibiz” şeklinde ifade etti.

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU