Eti Bakır, Kastamonu’da teknoloji odaklı tarım eğitimi verecek Gölköy Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımını üstlendi. 16 derslikli okulun yanı sıra uygulamalı eğitim için atölye ve seraların da yer alacağı okulun iki yıl içinde tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.
Türkiye’nin bakır üretiminde önemli bir konuma sahip olan Eti Bakır, üretim faaliyetlerinin bulunduğu bölgelerde sosyal ve ekonomik gelişime katkı sağlayan yatırımlarına eğitim alanında yeni bir projeyle devam ediyor.
Şirket, Kastamonu’nun Küre ilçesinde faaliyet gösteren işletmesi aracılığıyla Gölköy Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımını üstlendi. Kastamonu’nun ilk tarım lisesi olma özelliğini taşıyacak okulun, bölgenin tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelinin eğitim, bilim ve teknolojiyle desteklenmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
16 derslikli olarak planlanan okulda ayrıca 4 derslikli, 180 metrekarelik iki katlı bir atölye binası ile 160’ar metrekarelik iki sera bulunacak. Yatılı olarak da hizmet vermesi planlanan okulun yalnızca Kastamonu ve ilçelerine değil, çevre illerden gelecek öğrencilere de eğitim imkanı sunması amaçlanıyor.

Tarım teknolojileri için uygulamalı eğitim
Gölköy Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin sınıf ortamında edindikleri teorik bilgileri uygulamalı eğitimlerle pekiştirmelerine imkan sağlayacak alanlar oluşturulacak.
Atölye ve sera altyapısıyla öğrencilerin tarım ve hayvancılık alanındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, modern üretim yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenmeleri ve eğitim süreçlerinin teknolojiyle desteklenmesi hedefleniyor.
Okulun, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sunması ve gençlerin tarımsal üretime yönelik bilgi ve yetkinliklerini artırması bekleniyor.
“Okulu iki yıl içinde tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edeceğiz”
Eti Bakır Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Osman Cengiz, projenin Kastamonu’nun eğitim altyapısına katkı sağlayacağını belirtti.
Cengiz, Eti Bakır’ın 22 yıldır Kastamonu’nun Küre ilçesinde faaliyet gösterdiğini belirterek, “Kastamonuluların ihtiyacını karşılayacak bu okulun desteğimizle hayata geçecek olması bize mutluluk veriyor. Lise aynı zamanda yatılı bir okul olacak. Bu sayede sadece Kastamonu ve ilçeleri değil, komşu kentleri de kapsayan tüm bölge halkına hizmet verecek” dedi.
Projenin bölgenin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Cengiz, “Kastamonu’ya güzel bir eser kazandırarak, iyi eğitim almış nesillerin yetişmesine biz de aracı olacağız. İmzaladığımız protokol kapsamında yapımını üstlendiğimiz okulumuzu iki yıl içinde tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edeceğiz” diye konuştu.
Tarım ve sanayide nitelikli insan kaynağına katkı
Eti Bakır, Türkiye’nin bakır ihtiyacının yaklaşık yüzde 25’ini karşılarken, gübre üretimi alanındaki faaliyetleriyle de tarım sektörünün önemli girdilerinden birini sağlıyor.
Şirketin tarım eğitimi alanındaki bu yatırımı, tarımsal üretimde teknoloji kullanımının ve nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine yönelik çalışmalara da katkı sunmayı amaçlıyor.
Gölköy Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulamalı eğitim altyapısıyla öğrencilerin üretim süreçlerini yerinde deneyimlemesi ve tarım sektöründeki teknolojik dönüşüme yönelik yetkinlikler kazanması hedefleniyor.
Protokol Kastamonu Valiliği’nde imzalandı
Gölköy Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımını kapsayan protokol, Kastamonu Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı.
Protokole Kastamonu Valisi Meftun Dallı ile Eti Bakır Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Osman Cengiz imza attı.
Törene Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Ali Bayraktaroğlu, Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Eti Bakır Küre İşletme Müdürü Serkan Ömer Koç da katıldı.