Bilişim Zirvesi Sona Erdi

Bilişim Zirvesi Sona Erdi
  • 28.11.2023
Kamu, bilişim, akademi ve iş dünyasını buluşturan Bilişim Zirvesi sona erdi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu konuşmacı olarak yer aldı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da mesajlarını ilettiği video ile aktardı. Bakan Yardımcısı Çoştu yaptığı konuşmada; Türkiye'nin bilişim sektöründeki gücünü vurgulayarak 100 bin nitelikli Ar-Ge personeli ile teknoloji üretme hedefine odaklandıklarını belirtti. Kamu sektörünün itici gücünü bilişim sektöründe gördüklerini ifade eden Çoştu, “Bulut bilişim uygulamalarını teşvik etme, veri merkezi kapasitesini artırma ve yapay zeka çalışmalarında ivme kazanma gibi projeleri hayata geçiriyoruz. Ülkemizi yeni yüzyılda güçlendirmek için teknolojik üretimin öncelikli unsur olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye olarak küresel teknoloji yarışında yerimizi almalıyız ve bu potansiyeli birlikte değerlendirmeliyiz” dedi.  Bireylerin, şirketlerin ve ülkelerin olmazsa olmazı haline gelen teknoloji ve bilişimin yol haritasının belirlenmesi, geliştirilmesi için her yıl düzenlenen Bilişim Zirvesi’nin 23’cüsü sona erdi. İnsan zekasını taklit eden teknolojilerin ve bunun için gereken tüm ana teknoloji başlıklarının ele alındığı zirve, iş dünyasındaki karmaşık problemlerin basitçe çözülmesine, gizemlerin deşifresine ışık tuttu. Bilişim Zirvesi Sona Erdi Bu sene; “23” sayısının bilişim tarihindeki öneminden esinlenerek “Enigma” temasıyla gerçekleştirilen zirvede; “Üretken Yapay Zeka”, “Dijital İş Süreçleri, RPA ve Yapay Zeka”, “Güvenlik ve Sürdürülebilirlik” temalarının yanı sıra Bulut Teknolojileri, IoT ve Büyük Veri, Güvenlik Teknolojileri, Yazılım ve e-Ticaret, Sağlıkta Teknoloji, Yerli ve Milli Teknoloji ekseninde pek çok konuya yer verildi. Etkinlikte T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu ve birçok sektör profesyonelinin konuşmacı olarak yer aldığı açılış oturumunda, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da mesajlarını ilettiği video ile aktardı.
 “Bilişim Zirvesi’24’te ‘Efficiency’ teması ile teknolojide verimliliği konuşacağız”
Zirvenin açılış programı BThaber Başkanı Murat Göçenin konuşması ile başladı. Bilişim Zirvesi’23’e gösterilen büyük ilgiye teşekkür ederek, 2024 yılında gerçekleşecek Bilişim Zirvesi’nin temasını ve tarihini açıklayan Göçe; “Bugün, 23. kez bir araya geldiğimiz etkinliğimizde sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Şimdi, gözlerimizi geleceğe çevirip, önümüzdeki yıl Bilişim Zirvesi olarak neye odaklanacağımıza bakalım. Teknolojiler, hayatımıza hızla entegre oluyor ve bu gelişmeleri detaylarıyla anlamaya çalışıyoruz. Ancak, bu teknolojilerin getirdiği yenilikleri iyi bir şekilde kullanamazsak, gelecekte karşılaşabileceğimiz sonuçlardan ne kadar emin olabiliriz? Bu soruyu önümüzdeki yıl birlikte düşünüp tartışacağız. Bilişim Zirvesi’24’te ana temamız ‘Efficiency’ olacak. Bu kelime; etkililik, etkinlik ve verimlilik anlamlarına geliyor. Biz de 24 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştireceğimiz zirvemizde, bu başlığı merkeze alarak teknolojiyi en etkin ve verimli şekilde nasıl kullanabileceğimizi tartışacağız” dedi.    
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan önemli açıklamalarda bulundu.
Milli teknoloji hamlesi vizyonu çerçevesinde yüksek teknoloji ürünlerini ülkemizde yerli ve milli imkanlarla üretebilmenin önemini vurgulayan Sayan, “Teknoloji üretimi, ülkelerin geleceği için kritik öneme sahiptir. Türkiye olarak, teknolojiyi sadece kullanıcı değil, üretici bir ülke olma hedefiyle hareket ediyoruz. Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde ilerleyen çalışmalarımızla, ülkemizi yüksek teknoloji üretim üssü haline getirme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin 100 yılı, dijitalin 100 yılı olacak ve bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla ilerliyoruz” şeklinde açıkladı.   “Bakanlık olarak yeni bir sağlık veri platformunu hayata geçireceğiz” T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, gerçekleştirdiği “Sağlıkta Teknoloji” başlıklı konuşmasında şunları aktardı: “Sağlık Bakanlığı, kamunun en etkili dijitalleşen bakanlıklarından biridir. E-nabız sistemi, merkezi hekim randevu sistemi gibi birçok sistemimiz dünya genelinde tanınmış durumda. Tabii ki yurtdışında genel olarak fark yaratmak için daha fazlasını yapmaya ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığı olarak, oldukça kapsamlı bir veri havuzuna sahibiz. Doğumdan ölüme kadar tüm verilere hakim durumdayız. Kamu verilerini dışarıya açamıyoruz ancak ana hedefimiz, bu verileri kullanarak yapay zeka ile gerçekleştirilebilecek çalışmalara odaklanmak. Sağlık, gerçekten fark yaratabileceğiniz bir alan, bu nedenle tüm çabamızı buraya yoğunlaştırdık. Zaten farklı kişiselleştirilmiş tıp gibi çalışmalarımız var, ancak ayrıca yeni bir sağlık veri platformunu hayata geçireceğiz. Sentetik verilerle algoritmaları çalıştırarak, kapalı bir sistem içinde veriden anlam çıkarmaya yönelik sonuçları elde etmeye çalışacağız. Bu hizmetleri yakın bir zamanda sunmayı hedefliyoruz ve bu konuda önemli adımlar atılmasını amaçlıyoruz.”

Yazıyı Paylaş