Alarko Holding, 1998 yılından bu yana ortaklık yaptığı ABD merkezli Carrier’ın Alarko Carrier’daki yüzde 42,03’lük payının tamamını devralmak üzere anlaşmaya vardı. İşlemin tamamlanmasıyla Alarko Holding’in şirketteki hissedarlık oranı yüzde 84,06’ya yükselecek.
İklimlendirme sektörünün köklü şirketlerinden Alarko Carrier’da ortaklık yapısının değişmesi planlanıyor. Alarko Holding, Sanayi ve Ticaret Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Alarko Carrier’da ABD merkezli Carrier Global’a ait tüm hisseleri devralmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı.
Alarko’nun payı yüzde 84,06’ya çıkacak
Karşılıklı mutabakatla yürütülen süreç kapsamında, Alarko Carrier’ın sermayesinde yüzde 42,03 oranında paya sahip olan Carrier’ın hisselerinin tamamının Alarko Holding’e devredilmesi öngörülüyor. İşlemin tamamlanmasıyla birlikte Alarko Holding’in şirketteki hissedarlık oranı yüzde 84,06’ya yükselecek.
Bu stratejik adımla birlikte Alarko Sanayi ve Ticaret Grubu’nun iklimlendirme sektöründeki faaliyetlerini kendi markasıyla ve yeni büyüme hedefleri doğrultusunda sürdürmesi planlanıyor.
28 yıllık ortaklık sona erecek
Temelleri 1954 yılında atılan Alarko Holding’in iklimlendirme sektöründeki faaliyetlerinin önemli yapı taşlarından biri olan Alarko Carrier, Alarko ve Carrier ortaklığıyla son 28 yılda önemli başarılara imza attı.
İki şirketin ortak değerlendirmesi ve karşılıklı uzlaşısı sonucunda alınan stratejik kararla Alarko ile Carrier arasındaki ortaklığın sonlandırılması hedefleniyor.
Müşterilere sunulan hizmetlerde değişiklik olmayacak
Ortaklık yapısındaki değişimin müşterilere sunulan hizmetleri etkilemeyecek şekilde planlandığı belirtildi.
Süreç tamamlanıncaya kadar Carrier ve Toshiba markalı ürünlerin günlük operasyonları, üretim faaliyetleri ile satış ve hizmet süreçleri Alarko Carrier tarafından sürdürülecek.
İşlemin tamamlanmasının ardından ise Carrier ve Toshiba markalarının Türkiye pazarındaki satış ve satış sonrası faaliyetlerinin Carrier’ın bir bağlı ortaklığına devredilmesi planlanıyor.
İşlemin 2026’nın son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor
Alarko yönetimi, uzun yıllara dayanan iş ortaklığı nedeniyle Carrier’a teşekkür ederken, hisse devrinin olağan kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak 2026 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.
Bu değişimle birlikte Alarko Sanayi ve Ticaret Grubu’nun iklimlendirme sektöründeki konumunu kendi markasıyla güçlendirmesi ve yeni stratejik hedefler doğrultusunda büyümesini sürdürmesi bekleniyor.