Teksüt, büyümeye devam ediyor

  • 26.06.2024
Büyümesini hızla sürdüren Teksüt, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları (2023) sıralamasında 105 sıra yükselerek 393’üncü sırada yer aldı. Teksüt, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Bursa, İzmir ve Ankara Bölge müdürlükleri ve dağıtım merkezleri ile Türkiye’nin büyük bir kısmına ürünlerini ulaştırıyor. Marketlerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarında ürünlerini müşterileri ile buluşturan Teksüt, süt ve süt ürünlerini 4 kıtada 43 ülkeye ihraç ediyor. Faaliyetlerini hızla sürdüren şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları sıralamasında 393’üncü sırada yer aldı. Konuya dair Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de ve yurt dışında ürünlerinin pazar payını artırabilmek için çalışıyorlar
Doğru yatırım ve pazarlama odaklı stratejinin üretim gücüyle birleştiğinde aşamayacağı engel olmadığını vurgulayan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, İSO verilerini değerlendirdi. Arınık, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve zorlukları aşmak için yatırım yapmaya öncelik verdiklerini belirterek bu stratejinin başarıyı getirdiğini aktardı. Sadece Türkiye’yi değil dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini aktaran Arınık, “Teksüt olarak üretim, kalite, satış, pazarlama ihracat ve insan kaynakları da dahil olmak üzere bir bütün olarak hareket ediyor, planlamalar yapıyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında Teksüt ürünlerinin pazar payını artırabilmek için üretim altyapımızı güçlendiriyoruz, çalışanlarımıza yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Teksüt, büyümeye devam ediyor
“İhracat ağımızdaki ülke sayısını 43’e çıkardık”
Arınık, “2023 yılını büyüme ve istikrar yılı olarak değerlendirdik. Sosyal yatırımlara, altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Yurt içinde ve yurt dışında daha geniş bir pazar payı elde etmeye odaklanarak, ürün kalitesini artırmaya ve müşteri tabanımızı genişletmeye yönelik çabalarımız devam edeceğiz. 2024 yılında da önceliklerimiz arasında, Ar-Ge çalışmalarını güçlendirmek, sürdürülebilirlik stratejilerimizi daha da iyileştirmek ve yeni pazarlara açılım yaparak büyümeyi sürdürmek bulunuyor. Rekabet avantajımızı artıracak çalışmalara odaklanıyoruz. Başta operasyon süreçlerimizi geliştirmek üzere teknolojiyi işimize daha çok entegre etmeye önem veriyoruz. 2023 yılının başında ihracatı, ev dışı tüketim kanalını ve perakende bulunabilirliğimizi arttırmayı hedeflemiştik. Yıl boyunca bu hedeflerde güçlü yol aldık. İhracat ağımızdaki ülke sayısını 43’e çıkardık” dedi.  

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU