Santa Farma ’ya Umudun Hikayesi ’nden Bir Ödül Daha
Santa Farma İlaç’ın farklılaşmış ürün tanıtımı için hazırladığı Umudun Hikayesi projesi Doğrudan Pazarlama Ödülleri Dijital Craft kategorisinde Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz dalında 3.lük ödülü kazandı. Umudun hikayesi projesi daha önce de Felis Sağlık Kategorisi Detailing Çalışması dalında başarı ödülü kazanmıştı.
Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) tarafından en başarılı ve dikkat çeken projeleri ödüllendirmek için bu yıl 13’üncüsü gerçekleşen Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde
Santa Farma’ya bir ödül daha getiren projede, standart detailing yöntemlerinden ayrışarak hekimler etkileşime davet edildi.
İllüstrator, tasarımcı yazar ve yazılımcılardan oluşan ekiple beraber hazırlanan çalışmada farklı bir teknoloji kullanılarak derinlikli bir deneyim yaşatıldı. 3 boyutlu hissi veren 2 boyutlu çizgi roman tadında çizimler ile hazırlanan çalışmada cihazın ya da mouse’un oynatılması ile hareket ve derinlik kazanan altyapı teknolojisi ve gerçekçiliği artıran ses efektleri kullanıldı.
Projede “Umudunu Kaybetme” mesajı Sadako’nun mücadele dolu hikayesi ile aktarıldı. Atom bombası atıldığında Hiroşima’da yaşamakta olan Sadako, lösemiye yakalandığı için hastanede tedavi görmüştü ve hastanede kaldığı süre boyunca kağıttan 1000 turna kuşu yapmaya çalışmıştı. Bunu yapmasının sebebi eski bir Japon inancına göre 1000 turna kuşu yapan kişinin bir dilek dileme hakkı olmasıydı ve Sadako da kanserden kurtulmak için dilek dilemek istemişti.
Santa Farma Hakkında
Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve 2019 yılında 75. yılını kutlayan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 44.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.