Novo Nordisk ‘Sağlıklı Çocuk Hareketini’ Başlatıyor

  • 11.05.2022
Novo Nordisk, UNICEF ile başlattığı iş birliği ile tüm dünyada ‘Sağlıklı Çocuk Hareketini’ başlatıyor. UNICEF ile iş birliği yapan Novo Nordisk tüm dünyada çocuklara sağlıklı ortamlar yaratmak için çalışıyor. Novo Nordisk; ‘Sağlıklı Çocuk Hareketi’ ile çocukların yaşadıkları ortamlarda iyi beslenme, aktif ve zihinsel olarak sağlıklı olma şansını artıracak fikirlere finansman sağlayacak. Bu hareketle sağlıkta eşitsizliğin de önüne geçilmesi hedefleniyor. Novo Nordisk

En İyi Üç Fikre 100 Bin Dolar Bağışlanacak

‘Sağlıklı Çocuk Hareketi’ Mayıs ayında başlatıldı ve bu programda iki tür seçim gerçekleştirilecek. Haziran’da gerçekleşecek birinci turun ardından Ekim ayında ikinci tur yapılacak. İkinci turun sonunda toplamda üç fikir seçilecek. Bu seçimin kazanan üç fikri ise Kasım’da Dünya Çocuk Günü’nde açıklanacak. Yarışmaya dünya genelinde topluluk ya da organizasyonlar çevrimiçi platformdan teklif sunabilecek. Novo Nordisk seçtiği en yenilikçi ve en iyi üç fikrin, fikir sahiplerine projelerini hayata geçirmeleri için 100 bin dolar bağışlayacak.

Herkesi, Çocuklar için Yaratıcı Fikirlerini Paylaşmaya Davet Etti

Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, çözümün bir parçası olmak isteyen herkesi, çocuklar için yaratıcı fikirlerini paylaşmaya davet etti. Cem; “Hastalıkların önlenmesi Novo Nordisk’in temel taahhüdünün bir parçasıdır. Burada çocukluk dönemi, kişinin sağlığında hayat boyu sürecek bir fark yaratmak için çok önemli bir fırsattır. Bu sebeple çocuklarımız için sağlıklı ortamları destekleyen yeni, yenilikçi çözümler ve yaratıcı iş birlikleri arayışındayız. Tüm kamu ve özel kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve grupları, bu amaca yönelik yenilikçi fikri olan herkesi yarışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Toplumsal Açıdan Ele Alınması Gereken Bir Zorunluluk”

UNICEF Beslenme Uzmanı Jo Jewell, Sağlıklı Çocuk Hareketi’ne ilişkin şu açıklamada bulundu. Jo Jewell; “Çoğu çocuk sağlıksız gıdaların yaygın olduğu ve yoğun olarak satıldığı, aktif oyun ve fiziksel aktivite fırsatlarının az olduğu ortamlarda yaşıyor. Özellikle yoksul bölgelerdeki çocukların çoğu zaman güvenli ve doğal alanlara, besleyici gıdalara erişimi daha zor. Çocukların iyi beslenmesi, aktif olması ve sağlıklı kiloda kalması için fırsatlar yaratılması toplumsal açıdan ele alınması gereken bir zorunluluk. Dünyanın her yerinde toplum olarak çocukların hayata sağlıklı başlamalarını sağlamanın alışılmışın dışında yeni ve yaratıcı yollarını düşünmeliyiz” dedi.

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU