Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD), sektörün gelişimini desteklemek ve yenilikçi ürünlerin güvenli bir şekilde piyasaya sürülmesini sağlamak amacıyla çalışmalarının kapsamını genişletiyor.
KÜAD tarafından sektörde ilk kez gerçekleştirilen, "Kozmetik Sektöründe Sorumlu Teknik Eleman Eğitimi" yoğun ilgili görüyor. KÜAD Akademi eğitimleri ile üreticilere global pazarlarda ihtiyaç duyacakları tüm alanlarda eğitimler verilirken yine KÜAD tarafından dünya genelindeki kozmetik sektörüne ait etkinlik ve organizasyonlara heyet programları da organize ediliyor…
Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği, sektördeki yenilikçi projelerle hem üreticilerin hem de tüketicilerin yararına çalışmalar yürütüyor. Bu projeler, sürdürülebilir malzeme kullanımını teşvik ederken, güvenli ve etkili ürün geliştirilmesine de katkı sağlıyor. Ayrıca sektördeki bilgi paylaşımını artırarak araştırma ve geliştirme süreçlerini destekliyor.
KÜAD Başkanı Levent Kahrıman: “Dernek kapsamında yaptığımız çalışmalardan bir diğeri de vegan sertifikası. Vegan kozmetik, hayvansal içerikler içermeyen ve hayvanlar üzerinde test edilmemiş olan kozmetik ürünleridir. Vegan kozmetik ürünleri, hayvanların kullanılmasına veya zarar görmesine karşı duyarlılık gösteren ve hayvansal içeriklerin kullanımına karşı çıkan kişiler tarafından tercih edilir. Kozmetik bir ürünün vegan logosu ve sertifikası olmasının faydaları; Tüketici Güveni, Hayvan Dostu, Etik Pazarlama, Çevre Dostu, Sağlık ve Hassasiyet, İnovasyon ve Bilinçlilik. Bu bakımdan vegan sertifikası çalışmalarında ekstra özen gösteriyoruz.
Her yıl gerçekleştirdiğimiz ve giderek daha da büyüyen Uluslararası Kozmetik Kongresi’nin bu yıl 8.sini 16-18 Aralıkta Antalya’da organize edeceğiz. Sıradan bir kongreden ziyade; sektör profesyonellerinin ihtiyaç duydukları bağlantıları sağladıkları, ilgili alanlarda eğitimler / workshoplar düzenlenen, uluslararası konuşmacıların ve karar vericilerin yer aldığı üç gün süren yoğun bir etkinlik. Sektörde ilkleri hayata geçirdiğimiz bir süreç aslında bu kongre. Türkiye’nin ilk kozmetik müzesini kongremizde sergiledik, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyen ve öğrencileri dahil ediyoruz her yıl, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik üzerine proje yarışmaları organize ediyoruz” dedi.
Tarımsal üretimin canlandırılması ve yerel halkın ekonomik olarak desteklenmesini hedeflediklerinin altını çizen KAHRIMAN; “Hatay'daki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine de katkıda bulunuyoruz. Hatay’daki çiftçilerce üretim yapılan ürünlerden KÜAD yönetimi tarafından satın alarak üyelere ve çözüm ortaklarına gönderim yaptık. Böylelikle hem depremzede çiftçilere ekonomik anlamda destek sağlandı hem de onların üretim kapasitelerini yeniden kazanmalarına olanak sunuldu” açıklamasında bulundu.
TOPLUMA DESTEK OLURKEN SEKTÖR DÖNÜŞÜMÜNÜ GÜÇLENDİRİYOR
Yine KÜAD tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Ne Üretmeliyiz?" Zirvesi, kozmetik endüstrisindeki değişim ve dönüşüm süreçlerine odaklanarak, sektörün geleceği için stratejik kararlar almayı amaçlıyor. Katılımcılar, tüketici taleplerindeki değişimler, yenilikçi malzeme kullanımı ve çevresel etkiler üzerine tartışarak sektördeki zorluklara karşı birlikte çözümler geliştiriyor.
Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği, sektördeki gelişmelere öncülük ederken sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam ediyor. Dernek, sürdürülebilir bir geleceğin inşası için sektördeki tüm paydaşlarla iş birliği yapmayı hedefliyor.