BeautyEurasia Başarılı Bir Fuara İmza Attı

BeautyEurasia Başarılı Bir Fuara İmza Attı
  • 19.07.2019
ITE Turkey bünyesinde yer alan, Platform Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 15. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia 20-22 Haziran’da İstanbul Fuar Merkezi’nde başarılı bir fuara imza attı. Fuar, bu yıl 33 ülkeden 367 katılımcı firma ile 130 ülkeden 11.786 ziyaretçiyi ağırladı. Uluslararası ziyaretçi sayısını bir önceki seneye göre %51 oranında artıran, kozmetik ve güzellik alanlarında kullanıcıların beklentileri doğrultusunda hazırlanan 15. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia’da, gelişen güzellik ve kozmetik trendlerine göre ürünler ziyaretçilere sunuldu. Fuarın açılış etkinliğine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 36 ülkeden katılımcıların yer aldığı böylesine bir fuara ilk kez katıldığını belirterek, “Siyasi hayatımda da ticari hayatımda da birçok açılış içerisinde yer aldım.
Bu güzel şehir İstanbul’un ev sahipliğinde 36 ülkenin temsil edildiği böyle bir fuarda ilk kez bulunmanın heyecanı, mutluluğu ve gururunu yaşıyorum,” sözleri ile kozmetik fuarı olan BeautyEurasia’nın önemine dikkat çekti.Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia’nın 15’inci kez düzenlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Fuar Direktörü Filiz Mehmedova da şunları söyledi:
“Fuarda, katılımcılara güzellik ve kozmetik profesyonelleri ile tanışma, Türkiye’deki kozmetik sektörüne dair bilgi edinme, üreticiler ve kurumlar ile ticari faaliyetler geliştirme ortamı sunduk. Ayrıca fuar bu yıl da VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları kapsamında, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Gana, Suudi Arabistan, Katar, Rusya, Kazakistan, Litvanya, Moldova, Hollanda, Peru, Sırbistan, İspanya, Ukrayna ve Hindistan gibi ülkelerden 80’in üzerinde profesyonel alıcıyı ağırlayarak yeni iş birliklerine imkân tanıdık. Bu isimler arasında global kozmetik sektörünün önemli temsilcileri de yer aldı. Bu yıl ilk defa ITE Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) ile tüm katılımcılar, ziyaretçiler ve hosted buyer’lar ücretsiz olarak akıllı telefon ve internet uygulaması üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde networking yaparak, doğru müşteri ve tedarikçilerle bağlantı kurarak ağlarını genişletme fırsatı yakaladılar. Ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Yurt Dışı Alım Heyeti programı bu yıl da uygulanmaya devam etti. Öncelikli hedeflerimiz, ülkemizin kozmetik sektörünün küresel düzeyde bilinirliğini sağlamak ve hem daha çok üreten hem de giderek daha fazla ihraç eden bir ülke olmasına katkı vermek. Yabancı ülkeler tarafından her yıl büyük ilgi gören fuarımız bu yıl 11.786 ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.” Üç gün süren Fuar’da konferanslar, teknolojik sunumlar ve saç şovları gerçekleşti. Sektöre yön veren kurum ve kuruluşların iş birliğinde düzenlenen etkinlik programıyla sektör profesyonelleri ve influencerları ağırlayan fuar, sektörel trendleri, teknolojik gelişmeleri, yasal mevzuatları ve ihracatı artırmak başlıklı konulardakatılımcıların bilgilerini güncelledi. Ayrıca yabancı yatırımcılar, yerel  üreticiler, satın almacılar ve karar vericiler için sektörel bir yol haritası oluşturuldu.
Güzellik ve kozmetik profesyonelleri ile tanışma olanağı vermesi ve Türkiye’deki kozmetik sektörüne dair bilgi paylaşım ortamı sağlamasının yanı sıra, önemli sektör uzmanları, üreticiler ve kurumlar ile tanışma ortamı sunan BeautyEurasia’nın etkinlik programında bilgi ve eğlence bir arada sunuldu.
Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (PLAT) iş birliğiyle düzenlenen “Sektörel Trendler ve Büyüme Vaad Eden Alanlar” başlığında tüketici beklentilerinin seyri tartışıldı. PLAT Genel Sekreteri Burak Aksoy moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, hızla değişen sektörün yolculuğu masaya yatırıldı. 2035 için sektör öngörülerini paylaşan MG Gülçiçek Kimya Genel Müdürü Bülent Konca, kişisel bakım ürünlerinde hızlı bir büyüme olacağını ve faydalarını hissettiren ürün gamlarının öne çıkacağını söyledi. Konca: “Tüketicilerin artan mobilizasyonu nedeniyle kullanım ve taşınma kolaylığı sağlayan kullanıcı dostu çözümler, kuru şampuan gibi su tüketimini azaltan ürünler yeni trendler arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu. Nielsen Müşteri Grup Müdürü Turan Konu: “Global tüketicileri kapsayan Nielsen Küresel Sürdürülebilirlik Raporu’ndaki katılımcıların yüzde 73’ünün verdiği “çevreye olan etkiyi azaltmak için alışveriş alışkanlıklarımı değiştiririm” yanıtını hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: “Perakendenin temel koşulları olan kolaylık, alım gücü, farkındalık ve fiyat başlıkları ekseninde, tüketici, kendisi ve dünya için sağlıklı ürünleri daha çok tercih ediyor. Yani ‘Benim için Sağlıklı’ ve ‘Dünya için Sağlıklı’ yaklaşımlarının kesişim noktası ise organik, yüzde 100 doğal ve katkısız. Kişisel bakım ve trendler özelinde ise organik ve doğal içerikli ürünler varlığını hissettiriyor. Organik ve doğal içerikli ürünlerin en çok büyüdüğü sektörler arasında saç boyası ve saç kremi de yer alıyor.”

Yazıyı Paylaş