Ares Boyama Sistemleri

Ares Boyama Sistemleri
  • 08.02.2017
2006 yılında faaliyete başlayan firmamız oto-minibüsotobüs- ağır vasıta yaş boya uygulama ve kurutma kabinleri, elektrostatik toz ve yaş boya tesisleri, endüstriyel boyama tesisleri, mobilya tesisleri ve sprey temizleme hatlarının imalat ve montajını yapmaktadır. Bu tasarımlarını müşterisinden aldığı bilgilere göre projelendirir ve kapasite hesabını yaparak sunmaktadır. Amacımız sunduğumuz proje ile bitmiş tesisin birebir aynısını yapabilmektir. Ayrıca bütün imal etmiş olduğumuz tesislere ait çok geniş ürün stokuna sahip olmakla birlikte satış sonrası teknik servis hizmetimizde mevcuttur. 2006’dan bu yana projelerimiz artarak tam kapasite devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışı sektörün önde gelen firmaları ile çalışmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Üretimini yapmış olduğumuz tesisler ise:
Otomobil, Minibüs, Otobüs, Ağır Vasıta Boyama ve Kurutma Kabinleri
Bu tip Boyama ve Kurutma kabinlerindeki sistem aynı olmakla birlikte ölçülerinden dolayı havalandırma kapasitesi değişkendir. Bu tip kabinlerde sistem rampalı, kanallı ya da diagonel (yandan emiş) sistem özelliği taşımaktadır. Sistem pis havayı yandan çekse, rampadan çekse ya da kanaldan çekse dışarıya atılan toz değil solvent olmaktadır. Bu tip kabinler temiz havayı dışarıdan filtre edip istenilen derecede ısıttıktan sonra tekrar filtre ederek kabin içerisine verir. İçeride uygulanan boya önce kabin içerisinde bulunan toz tutucu filtreye oradan kaçan partikül egzost cihazı içerisinde çıkış filtresine yapışır. Egzost bacasından çıkan boya değil solvent olmaktadır. İlgili Bakanlık yönetmeliklerine uygun olarak çalışmaktadır. Amaç personelin temiz bir ortamda boyama yapmasını sağlarken, malzemenin homojen bir ortamda boyanmasını sağlamaktır. Sistem aynı kabin içerisinde boyama işlemi bitip kurutma işlemi yapabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Elektrostatik Toz, Yaş Boya Tesisleri ve Sprey Temizleme Hatları
Bu tesisler üretilirken firmanın vermiş olduğu teknik özellikler ve maksimum malzeme ölçülerine göre tesis projesi tasarlanır ve firmanın istemiş olduğu kapasiteye göre de m/dak cinsinde hız hesabı yapılmaktadır. Kapasite ve malzemenin ağırlığına göre konveyör tercihi Webb ya da Kardan şeklinde seçilmelidir. Toz boya uygulaması yapılmadan önce malzemenin ne şekilde temizleneceğini bilmek gerekmektedir. Manuel temizlik yapılacak ise yıkama hattı projeye dahil edilmemektedir. Ancak doğru olan malzemenin doğru prosesleri uygulayarak temizlenmesidir. Seçilen yıkama hattı için tekne sayısı fe-fosfat, zn-fosfat, kromat vb. kaplamalara göre kimyacı firma tavsiyesinde belirlenmektedir. Bütün hesaplamaları biten hat için periyot şu şekildedir: Sprey temizleme ya da daldırma tip temizleme hattı akabinde kurutma fırını daha sonrasında toz boya uygulaması ya da yaş boya uygulaması ve son olarak pişirme fırını olması gerekmektedir. Aynı şekilde yaş boya uygulaması yapıldı ise kurutma fırınına girmektedir. Pişirme fırınında maksimum 200ºC, kurutma fırınında sıcaklık maksimum 110ºC olmak zorundadır. Toz boya kabinleri hem manuel hem de otomatik robot kullanılacak şekilde dizayn edilmektedir. Bu durum elektrostatik su perdeli yaş boya uygulama kabininde de aynı şekilde olmaktadır. Robotun göremediği yerleri personel rötuş şeklinde manuel boyamaktadır.
Endüstriyel Boyama Tesisleri
Bu tesislerden çok kısa olarak söz edersek, genellikle mobilya fabrikalarında, reklam, beyaz eşya, savunma sanayi vb. sektörlerde kullanılmaktadır. Öncelikle imali bitmiş ürünün zımpara, macunlama, astar boya, son kat yaş boya uygulama ve kurutma kabini olacak şekilde yan yana ya da arka arkaya sıralanarak ve birbirine geçişi sağlanan tesislerdir. Bu tip tesislerde sistem su filtreli ya da filtreli olarak tasarlanır, her yerde homojen hava dağılımı olan pozitif basınçlı çalışan tesislerdir. İlknur Kurt / Proje Müdürü - Ares Kabin Makina San. Tic.

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU