Endüstriyel Kayganlaştırıcılar Segmentine yönelik sürdürülebilir bileşen ve çözümlerin önde gelen tedarikçilerinden biri olan Clariant,
metal işleme sıvısı formülasyonlarında yüksek performans ve sürdürülebilirlik sunan yeni ve yenilikçi bir fosfat esteri piyasaya sürdü.
Yüksek basınç performansıyla son derece düşük köpürme profili ve güçlü emülsifikasyon özellikleri
Hostaphat 1738'de bir araya geliyor. Yarı sentetik, sentetik, çözünür yağ ve düz yağ formülasyonlarına dahil edilebilen ürünün bu kadar çeşitlilik sunan metal işleme formülasyonlarında kullanım kolaylığı sağlaması; formülatörler ve üretim yöneticilerinin öncelikli tercihleri arasına taşınmasına imkân veriyor.
"Standart fosfat esterlere göre daha düşük fosfor içeriyor"
Hostaphat 1738 ayrıca üstün sürdürülebilirlik özellikleri sunuyor. Kullanılan doğal alkol sayesinde %50'si biyolojik kaynaklardan üretilen bileşen, standart fosfat esterlere nazaran çok daha düşük fosfor içeriyor.
Clariant Kuzey Amerika Endüstriyel ve Tüketici Özel Ürünleri İş Direktörü Jeff McManus konuyla ilgili şunları söyledi: "Daha fazla malzeme kullanmanın daha iyi olduğu teorisi, bir esterin kayganlık açısından daha iyi performans göstermesi için daha fazla fosfor içeriğine ihtiyaç duyduğu varsayımıyla, sektörümüzde geçerlilik taşıyor. Hostaphat 1738 ile, makinelere ve çevreye zarar verebilecek daha yüksek fosfor içeren esterlerle aynı performansı elde ederek, durumun böyle olmadığını kanıtladık.”
Ürün geliştirme ekibi, Clariant’ın düşük köpüklü yüzey aktif madde serisiyle, bu kimyasal özellikleri, emülgatörlerin performansını arttıran aşırı basınç katkısı olarak işlev görecek şekilde daha da geliştirmek üzere çalıştı. Bu durum, metal işleme sıvısı imalatçıları ve formül üreticilerinin çok işlevli tek bir ürün vasıtasıyla kayganlığı, emülsiyon stabilitesini ve performansını geliştirmesini sağlayan ek bir çözüm sunuyor.
Jeff McManus ayrıca "Hostaphat 1738, metal işleme sıvısının tüm yaşam döngüsü boyunca faydalara sahip. Köpüğün azaltılması, verimliliğin arttırılmasına yardımcı olurken bileşenin sabitlenmesi malzemenin kullanım ömrünü uzatıyor. İşleme ve tahliye zamanı geldiğindeyse fosforun azalması sayesinde çevresel etki de azalıyor. Bu sayede, kullanım ömrünün başından sonuna kadar performans ve sürdürülebilirlik üzerinde olumlu bir etki sağlanıyor" dedi.