Tokat’ta Avrupa'nın En Büyük Gipe İplik Fabrikası Açıldı

Tokat’ta Avrupa'nın En Büyük Gipe İplik Fabrikası Açıldı
  • 18.10.2021
Tokat’ta Avrupa'nın En Büyük Gipe İplik Fabrikası Açıldı Avrupa’nın en büyük gipe iplik fabrikası’nın açılışı Tokat’ta gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank fabrikanın açılışında konuştu. Bakan Varank; "Yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla hayata geçen bu tesislerde, yıllık 4 bin ton gipe iplik üretilecek. Fabrika ilk etapta 10 milyon dolarlık ihracat hedefiyle ülkemizin tekstil sektöründeki ihracatçı pozisyonunun geliştirilmesinde önemli rol oynayacak" ifadelerini kullandı. TOKAT (AA) - Bakan Varank, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) OmaFil İplik Fabrikasının ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Projelerinin Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Varank yaptığı konuşmada bu gibi yatırımların bulundukları yerlerde üretimin ve istihdamın kaynağı birer dinamo konumunda olduğunu vurguladı. üretim Varank, açılışı yapılan fabrikanın Avrupa'nın en büyük gipe iplik fabrikası olduğuna işaret etti ve bu yatırımı Tokat'a kazandıran Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın'a tebriklerini iletti. Bakan Varank "Kalkınmayı ve refahı birkaç ilin omuzuna yükleyerek değil, bu yükü ülkemizin tüm sathına yayarak gerçekleştirmek istiyoruz. ASKON da bu konudaki çalışmalarda önemli paydaşlarımızdan biri. 6 binden fazla üyesi bulunan ASKON, sanayinin Anadolu'ya yayılmasına kıymetli katkılar sunmaya devam ediyor. Bu yatırım, Marmara koridorunda yoğunlaşan yatırımların Anadolu'ya yönlendirilmesinin halkalarından birini oluşturuyor." İfadelerini kullandı.

Ciddi Rakamlarda İstihdam Sağlayacak

Fabrikanın inşaasının 7 ayda tamalandığını aktaran Varank; "Yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla hayata geçen bu tesislerde, yıllık 4 bin ton gipe iplik üretilecek. Ülkemiz dünya tekstil ihracatından aldığı yüzde 3,6'lık payla 5'inci büyük ihracatçı konumunda. Bu fabrika ilk etapta 10 milyon dolarlık ihracat hedefiyle ülkemizin tekstil sektöründeki ihracatçı pozisyonunun geliştirilmesinde önemli rol oynayacak. Ayrıca cari dengemize de katkı sağlayacak. Tesiste 400 kişiyle başlayacak istihdam, tüm etapların tamamlanmasıyla ciddi bir rakama ulaşacak." dedi. ip ve tekstil sektörü

“Türk Sanayisi Adeta Tarih Yazıyor”

Varank; Türkiye'de "babayiğit" girişimcilerin dünyada yatırımların durduğu bu dönemde bile yatırımlarını sürdürdüğünü anlattı. Varank "Bu gayrette devlet olarak aldığımız önlemlerin etkisi büyük. Atılan kararlı ve titiz adımlar, salgına rağmen ülkemizde çarkların dönmesini sağlıyor. Sanayi üretimi, ağustosta da tam gaz yoluna devam etti, yıllık bazda yüzde 13,8 arttı. Burada esas sevindirici olansa yüksek ve orta-yüksek teknolojili sektörler başta olmak üzere üretimin bütün alt başlıklarda yaşanan artışlar. Türkiye üreterek büyümeye devam ediyor, Türk sanayisi adeta tarih yazıyor. Ülkemiz 2021 ikinci çeyreğinde yüzde 21,7'lik rekor büyüme gerçekleştirdi. Uluslararası kuruluşlar Türk ekonomisine yönelik büyüme tahminlerini güncellemekten adeta yorgun düştü. Son olarak IMF, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini yüzde 5,8'den yüzde 9'a yükseltti.      

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU