Termal Sulardan Elde Edilen Ürünler Global Marka Oluyor

Termal Sulardan Elde Edilen Ürünler Global Marka Oluyor
  • 15.03.2022
Türk bir girişimci tarafından kurulan kozmetik firması Adapazarı, Ankara Kızılcahamam, Bursa ve Bolu gibi önemli termal sulardan kozmetik ürünler elde ediliyor. Türk girişimci çıkardığı dermokozmetik ürünlerle global bir marka yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kaplıca suları kullanarak elde edilen ürünlerle dermokozmetik marka çıkarma yolunda ilerleyen Biota, ürünlerin Avrupa klinik yayınları tarafından onaylandığını da belirtti. Konu ile ilgili Biota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki Termal Sulardan Elde Edilen Ürünler Global Marka Oluyor

“Hedefimiz Bu Ürünlerle Global Bir Markaya Dönüşmek”

Biota tarafından Türkiye’deki termal sular kullanılarak dermokozmetik ürünler üretiliyor. Bu ürünlerle global bir marka yaratma yolunda emin adımlarla ilerleyen Biota, konuya dair açıklamalarda bulundu. Biota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, "Bugün dünyanın en büyük dermakozmetik markaları, Fransa'nın termal sularıyla ünlü kentlerinden çıktı. Türkiye'nin termal suları çok daha kaliteli. İsviçre'deki bir kongrede termal sularımızın kalitesini tescil ettirdik. Bu bir makale olarak uluslararası yayınlarda da yer aldı. Biz de bu gerçekten yola çıkarak Ankara Kızılcahamam ve diğer bölgelerimizdeki şifalı termal suları ürünlerimizde kullandık. Türkiye’deki Termal Sulardan Elde Edilen Ürünler Global Marka Oluyor Bugün 10 kişilik Ar-Ge ekibimizin geliştirdiği etnobotanik ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilmeye başlandı. Hindistan'dan getirttiğimiz Kust-ı Hindi bitkisinden boğaz iltihabını antibiyotiksiz geçiren bir gıda takviyesi yaptık. Şimdi hedefimiz bu ürünlerle global bir markaya dönüşmek" ifadelerini kullandı.

Çalışmanın Sonuçları İtalyan Bilimsel Dergi Tarafından Kabul Edildi

Geliştirdikleri ürünler arasında saç kepeğini önleyen şampuanın, klinik etkinlik verilerinin Avrupa’da yayınlandığını vurgulayan Dündar, "Yoğun kükürtlü Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal suyu ile güçlendirilmiş kepek şampuanının klinik etki araştırması Dermatolog Doç. Dr. Erkin Pekmezci tarafından gerçekleştirilmişti. Yapılan çalışmanın sonuçları İtalyan ‘Esperienze Dermatologiche’ adlı bilimsel dergi tarafından kabul edildi. Kepek karşıtı şampuanın, kepeğe karşı yüzde 100’e kadar etkili olduğu bilimsel olarak da onaylandı" şeklinde sözlerine devam etti.

“Türk Şirketleri için Daha Çok Potansiyel Var”

Dündar, ekonomik şartlar ne olursa olsun insanların kişisel bakımlarından vazgeçmediğini belirtti ve "250 milyar dolar büyüklüğe sahip dünya kozmetik sektörü içinde saç bakım ürünlerinin payı yüzde 20'lerde. Türkiye'de yılda 12 milyar TL'lik kozmetik satılıyor. Bunun 3 milyar TL'si saç bakım ürünlerinden elde ediliyor. Saç dökülmesini azaltan ürünler geliştiren firmamız, iç pazarda yüzde 25 payla lider konumda yer alıyor. Dünyada en fazla kozmetik ikinci dünya savaşında satıldı. Kozmetik şirketlerinin şu anda başını kaşıyacak vakti yok. Bu nedenle bu pazarda Türk şirketleri için daha çok potansiyel var" dedi.
BÖLÜM SPONSORU

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU