Kozmetik Sektörü Bilinçli Güzelliğe Geçiyor

Kozmetik Sektörü Bilinçli Güzelliğe Geçiyor
  • 27.11.2021
5'inci Uluslararası Kozmetik Kongresi kozmetik sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Uluslararası katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği kongrede sektör stratejileri ve değerlendirmeleri paralel oturumlarla tartışılıyor. Kongrede sürdürülebilirlik ve bilinçli güzelliğe geçiş konuşulan ana başlıklar arasında yer aldı. Kozmetik sektörünü buluşutan kongreye, Prof. Dr. Murat Akova, Dr. Yiğit Kulabaş, Pazarlama Müdürü Helene Hine, Prof. Dr. Sudesh Kumar, T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Medine Merve Tokay ve Uzm. Ecz. Pelin Kılınç Gök gibi alanında uzman isimler de katılım gösterdi.

Sürdürülebilir Ürün ve Kaynaklara Talep Arttı

Kişisel bakım ürünleri üzerine çalışmalar yapan Pazarlama Müdürü Helene Hine açıklamalarda bulundu. Hine; “Günümüzde tüketicinin temize ve yeşile olan güveni azaldı bu sebeple artık bilinçli güzellik anlayışına geçiş yaşanıyor. Bu kapsamda, tüketici artık 360 derece görüntü görmek istiyor. Yani artık sadece ürünü satın almak yeterli değil bunun yanında insan sağlığı ve çevre dostu olması bekleniyor” ifadelerini kullandı. Hine, sürdürebilir ambalaj kullanıma ciddi bir talep artışı olduğunu da belirtti ve " Pandemi sürecinde yapılan araştırmalara göre sürdürülebilir ürünlere ve kaynaklara daha fazla ilgi gösterilmeye başlandığı ortaya çıktı. Süreç ile birlikte, sürdürülebilirlik yalnızca marka mottosu olmak yerine gerçek sürdürülebilir faaliyetlere yönlendirdi” şeklinde sözlerini tamamladı.

Plastikler Yerine Biyoçözünebilir Ürünler

Sürdürülebilir kozmetikler için biyotabanlı polimerler üzerine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sudesh Kumar, “Sürdürülebilirlik kavramında en büyük sorunu plastik kullanımı oluşturuyor. Her alanda karşımıza çıkan plastik kullanımı kozmetikte de  karşımıza çıkıyor. Her türlü kozmetik üründe kullanılan kutular ambalajlar tamamen tek kullanımlık plastiklerle üretiliyor. Bu da çevreye dönüşü olmayan zararları beraberinde getiriyor. Bu noktada, biyotabanlı ürünler üretilmeli. Gün içerisinde kullandığımız eşyaların plastiklerin yerini biyoçözünebilir ürünler almalı. Bu tür uygulamalar için maliyet azaltma çalışması gerekiyor. Biyoçözünebilir ürünler çok daha uygun maliyetlerle plastiklerin yerini alabilir” ifadelerini kullandı.  
BÖLÜM SPONSORU

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU