Ürünlerimizi 3 gruba ayırıyoruz. Birincisi hammaddeler ki buradaki faaliyetimiz 1851’de kurulmuş WorléeChemie firmasının ürettiği ya da Avrupa’da dağıtımını yürüttüğü ürünleri kapsıyor. Bu grupta Su Bazlı Alkid Reçineleri, Solvent Bazlı Alkidler, Tiksotropik Reçineler, Su Bazlı Akrilik Bağlayıcılar, Su ve Solvent Bazlı
2K Akrilik ve Polyester Reçineleri, Gomalak, Dammar gibi Doğal Reçineler, Köpük Kesiciler, Yüzey Düzenleyici Katkılar ve diğer Özel Katkı Maddeleri, Özel Fonksiyonlu Pigmentler yer alıyor ki, çok geniş bir kimyasal yapıda 3000’in üzerinde kalemden bahsediyoruz.
İkinci grup ürünlerimiz laboratuvar, pilot ve üretim ölçekli dispersiyon ve yaş öğütme ekipmanları. Herhalde boya sektöründeki herkes DISPERMAT® ismini duymuştur. Yüksek devirli laboratuvar mikserleri için jenerik isim haline gelmiş bu kelime aslında VMA-Getzmann firmasının ticari markası. Bu ürün grubunda 50ml ile 2000 lt arasında dispersiyon için yüksek devirli mikserlerimiz, vakumlu mikserlerimiz, basket-millerimiz ve yatay boncuklu değirmenlerimiz mevcut.
Bir de biz ürünlerimizi iyi tanıyoruz, ortaya çıkan teknik sıkıntıları Worlée’den de aldığımız destekle çok hızlı çözebiliyoruz. Gerektiğinde müşterilerimizi kendi laboratuvarlarında ziyaret ederek ürünlerimizin kullanıldığı boyaları formüle etmelerine bizzat yardımcı olabiliyoruz. Laboratuvar ölçekli dispersiyon imkanları yeterli olmayan firmalara daha çok yardımcı olabilmek için 2003 yılında bünyemizde bir laboratuvar kurduk. Bu tür müşterilerimizi laboratuvarımıza çağırıyoruz, çalışmaları bizim laboratuvarımızda gerçekleştirip, ilk testlerini birlikte yapıp, ürün numunelerini müşterimize vererek uğurluyoruz.
Bizim iş hacmimizde bir firmanın yılda 15-20 kere kullandığı bir laboratuvara yatırım yapması hatta yer ayırması bile tuhaf olarak değerlendirilebilir. Ancak biz komodite ürünler satmıyoruz ve teknik ürünler de teknik satış gerektiriyor. Burada yaptığımız çalışmalardan elde ettiğimiz geri dönüşler 13 sene önce ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor.
Kar Kimya olarak 2017 yılı için hedef ve beklentileriniz nelerdir?