İzocam Manto, İzocam’ın mantolamayı tek kalemde çözüme ulaştıran yalıtım sistemi… Dış cephelerin yalıtımı için gerekebilecek tüm detaylar "İzocam Manto” ile kullanıcıya tek seferde ve bir sistem kurgusu ile sunuluyor. Yalıtım ile ilgili sorunlar İzocam bilgi, tecrübe ve güvencesi ile tek adımda çözülüyor.
İzocam Manto sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemleri, bina kabuğunu oluşturan tüm yüzeyleri bir zırh gibi sararak yalıtımda en etkin sonucu sağlıyor.
İzocam Manto sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemleri, yapı bileşenlerinde ısıl gerilmeler sebebi ile oluşabilecek fiziksel değişimleri önlüyor, duvar içi gerilmeleri, yüzey çatlaklarını, korozyon gibi yapı hasarlarını engelleyerek daha güvenli ve uzun ömürlü binalar yaratıyor.
Sistemde farklı ısı yalıtım levhası alternatifleri ile tüketicinin tüm beklentilerini karşılıyor.
Yangın güvenliği söz konusu olduğunda, İzocam Manto Taşyünü ve ısı yalıtım performansı geliştirilmiş İzocam Manto Taşyünü R+ kullanılarak ısı yalıtımı sağlanırken, taşyününün ses yutma ve yanmazlık özellikleri ile ses yalıtımı ve yangın güvenliği de sağlanmış oluyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 16 Temmuz’da yayınladığı "Isı yalıtımlı dış cephe uygulamaları” konulu genelgede yer alan "dış cephelerin, yüksek binalarda zor yanıcı malzemeden ve diğer binalarda ise en az zor alevlenici malzemeden olması gerekir.
Cephe elemanları ile alevlerin geçebileceği boşlukları bulunmayan döşemelerin kesiştiği yerler, alevlerin komşu katlara atlamasını engelleyecek şekilde döşeme yangın dayanımını sağlayacak süre kadar yalıtılır” hükmü yangın yalıtımının önemini bir kez daha gündeme taşıyacak nitelikte.
Bu genelgeye uygun şekilde üretilen İzocam Manto Taşyünü de ısı yalıtımı sağlarken, yanmazlık özellikleri ile yangın güvenliği sağlıyor.
Yüksek binalarda dış cephelerin yanmaz ya da zor yanıcı olarak tanımlanan A sınıfı malzemeler ile tasarlanması ve uygulamanın bu malzemelerle ve doğru biçimde yapılması gerekiyor. İlgili genelge ile yüksek binaların dış cephelerinde yanmaz olarak tanımlanan A sınıfı malzemelerin kullanılması zorunlu hale geliyor.
Bunun yanı sıra olası bir yangının yayılmasını önlemek ve zararı asgari düzeyde tutmak amacıyla, A sınıfı olmayan dış cephelerde katlar arasında ve ilgili uzmanlarca tanımlanan noktalarda mutlaka yangın bariyerleri oluşturulmalı.
Buradan hareketle dış cephelerde, özellikle yüksek binalarda, giydirme cephe uygulamalarında camyünü ve taşyünü kullanılmalı.
"Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik”te dış cephelerin yüksek binalarda (21.5 metreden büyük) zor yanıcı, diğer binalarda ise zor alevlenici olması gerektiği ifade ediliyor.
Başka bir ifadeyle dış cepheler yüksek binalarda kompozit halde en az A2-s1,d0 yanıcılık sınıfına, diğer binalarda ise en az C-s3,d2 yanıcılık sınıfına sahip olmalı.
AB Ulusal Yangın Yönetmelikleri incelendiğinde, dış cephenin sadece son kat kaplama malzemesinden ibaret olmadığı, ETICS (External Thermal Insulation Composite System) olarak bilinen kompozit dış cephe ısı yalıtım sistemi (mantolama) uygulanan yapılarda son kat sıva ve altında bulunan yalıtım malzemelerinin bir bütün olduğu ve sistem olarak ele alındığı görülüyor.
İzocam uzmanlığıyla Yangın Yönetmeliği de göz önünde bulundurularak üretilen İzocam Manto sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemleri, bina kabuğunu oluşturan tüm yüzeyleri bir zırh gibi sararak yalıtımda en etkin sonucu sağlıyor.
İzocam Manto, yapı bileşenlerinde ısıl gerilmeler sebebi ile oluşabilecek fiziksel değişimleri önlüyor, duvar içi gerilmeleri, yüzey çatlaklarını, korozyon gibi yapı hasarlarını engelleyerek daha güvenli ve uzun ömürlü binalar yaratıyor.
Sistemde farklı ısı yalıtım levhası alternatifleri ile tüketicinin tüm beklentileri karşılanıyor. Yangın güvenliği söz konusu olduğunda ise İzocam Manto Taşyünü etkili bir yangın güvenliği sağlıyor.
Feza M. Hokkacı
İzocam Cephe Sistemleri
Satış Müdürü