DYO'dan Yarınlar İçin Değer Projesi

DYO'dan Yarınlar İçin Değer Projesi
  • 26.09.2016

DYO, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi " Yarınlar İçin Değer ” ile hayata değer katıyor. Sürdürülebilirlik ilkeleri gözetilerek tasarlanan "Yarınlar İçin Değer” Projesi; "Öğrenmeye Değer”, "Ustalığa Değer” ve "Okullara Değer” olmak üzere üç farklı başlıkta hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği yapılan proje kapsamında, Türkiye’de ilk kez okul boyama standartları bilimsel bir yaklaşım ile belirlendi.

DYO öncülüğünde hazırlanan Okul Boyama Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol sonrası Türkiye çapındaki tüm okullara gönderildi.

Yapılan araştırmalara göre okulların fiziki ortamının rahatlığı ve mekânların uygunluğuna göre yapılan renk seçimleri öğrencilerin okul başarısı ve verimliliğini yüzde 25 artırıyor. DYO’nun uzun soluklu olması planlanan projesi, ilerleyen dönemde farklı alanlarla sürdürülecek.

DYO, Yarınlar için Değer Projesini düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. 2016 yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin verildiği ve proje hedeflerinin aktarıldığı toplantıda;

DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran,Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu birer konuşma yaptı.

Bilimsel veri ve temele dayanan sürdürülebilirlik uygulamaları ile "Yarınlar İçin Değer”yaratarak daha iyi bir geleceğe ulaşmayı hedefleyen proje, ilk olarak "Öğrenmeye Değer” dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümleri akademisyenlerinden oluşan danışma kurulu; renk, mekân kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında bilgiler veren eğitim içerikleri hazırladı.

2015-2016 öğretim yılında 10 ilde 66 okulda verilen 1025 eğitimle 2., 3. ve 4. sınıflarda öğrenim gören 25 binin üzerinde öğrenciye ve 1018 öğretmene ulaşıldı.

Eğitimlerde verilen kazanımlarla çocukların yaşam kalitelerini ve başarılarını artırmaları, estetik değerler hakkında farkındalık sahibi olmaları amaçlandı. Proje kapsamında eğitim uygulamaları yapılan okullarda görev yapan idareci, sınıf öğretmeni ve okul aile birliği üyelerine de eğitimler verildi.

"Yarınlar İçin Değer” çatısı altında gerçekleştirilen "Ustalığa Değer” projesi kapsamında da Türkiye çapındaki 10 ilde 219 boya ustasına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 1300 saat eğitim verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustalar, eğitimler sayesinde bir mimar gözüyle renk ve mekân kompozisyonu yapmayı deneyimledi.

DYO Yarınlar İçin Değer kapsamında hayata geçirilen "Okullara Değer” projesiyle Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi ve bilimsel bir içerikle oluşturulan standartları belirleyen Okul Boyama Kılavuzu hazırlandı.

Çocuklarımızın zamanlarının büyük çoğunluğunu geçirdiği okul mekânlarının kalitesinin artırılması ve iyileştirilmesi amacıyla renk, mekân, ışık gibi unsurlara göre renk ve boya seçeneklerinin yer aldığı Okul Boyama Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye çapındaki 20 bin okula gönderildi.

Ayrıca kılavuz bir milyon öğretmen ile paylaşıldı.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun ve Trabzon olmak üzere 10 ilde yer alan 10 okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen Okul Boyama Kılavuzunun uygulama örneği olarak DYO tarafından boyandı.

Proje kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden eğitim alan Mesleki Yeterlilik belgesi sahibi 120 usta, 34 ton boya kullanarak bir ay gibi kısa bir sürede boyamaları tamamladı ve okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazırladı.

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU