Clariant, Bilime Dayalı İklim Hedefleriyle Sürdürülebilirlik Dönüşümünü Hızlandırıyor

Clariant, Bilime Dayalı İklim Hedefleriyle Sürdürülebilirlik Dönüşümünü Hızlandırıyor
  • 19.02.2021
Odaklanmış, sürdürülebilir ve yenilikçi bir özel kimya şirketi olan Clariant, sürdürülebilir bir gelecek sağlama hedeflerini yükselttiğini duyurdu. Sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmak için 2020'de özel bir dönüşüm birimi kurduktan sonra, şirket şimdi bunu Bilime Dayalı Hedefler girişimi (Science Based Targets initiative  - SBTi) doğrultusunda CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik yeni 2030 hedeflerini taahhüt ederek takip ediyor. SBTi tarafından resmi olarak onaylanan yeni hedefler, şirketin operasyonlarında ve tedarik zincirinde iddialı mutlak emisyon azaltımlarını ortaya koydu. Clariant, 2019 ve 2030 yılları arasında, kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonlarında %40 mutlak azalma ve kapsam 3 sera gazı emisyonlarında% 14 mutlak azalma hedefleyerek, küresel sıcaklık artışını 2'nin çok altında tutmak için gereken dekarbonizasyon seviyesi için çabalıyor. ° C. [1] sürdürülebilirlik

Clariant'ın Baş Dönüşüm Sorumlusu Bernd Hoegemann "Sürdürülebilirlik, Clariant’ın beş stratejik sütunundan biridir ve lider bir özel kimyasallar şirketine dönüşme yolumuza rehberlik eder. Yeni hedeflerimiz, daha sürdürülebilir bir gelecek sağlama konusundaki kararlılığımızı ve sorumluluğumuzu yansıtıyor. Yenilik ve dönüşüm, bizi başarıya götürecek iki hayati unsurdur” dedi.

İklim değişikliği, kimya endüstrisinin emisyonları azaltmak ve diğer sektörlerde önemli azalmalar sağlamak için gerekli yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri geliştirmesi için harekete geçme zorunluluğu ve muazzam bir fırsatı temsil ediyor, böylece dünya iklim değişikliği üzerine Paris Anlaşması ile uyumlu bir yörüngeye giriyor. Bilime Dayalı Hedefler girişim ortaklarından biri olan Dünya Kaynakları Enstitüsü Özel Sektör İklimini Azaltma Direktörü Cynthia Cummis, "İklim bilimi ve Paris Anlaşması hedefleri doğrultusunda emisyon azaltma hedefleri belirlediği için Clariant'ı tebrik ediyoruz" dedi. "İklim bilimine dayanan hedefler belirleyerek, Clariant kendini net sıfır ekonomiye geçişte başarı için hazırlıyor.” Clariant’ın bilime dayalı hedeflerine su alımı, atık su, tehlikeli atık, karada doldurulmuş tehlikeli olmayan atık ve nitrojen oksit emisyonları (NOx) alanındaki diğer çevresel hedefler eşlik ediyor. Clariant ayrıca, 2030 yılına kadar yüksek su stresi olan tüm alanlarda sürdürülebilir su yönetimi sistemlerinin uygulanmasını taahhüt eder. Bu hedefler birlikte, Clariant'ın çevresel ayak izinin sürekli iyileştirilmesini sağlar ve Clariant'ın odaklandığı SDG'lerden biri olan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi SDG 13 “İklim Eylemine” daha fazla katkı sağlar. Şirket aynı zamanda dönüşümünü yönlendirmek için sera gazı emisyonlarının azaltılmasını ücretlendirmeye bağlamak ve dahili karbon fiyatlandırmasını uygulamak gibi önemli yönetişim unsurlarını da uyarladı.

Clariant, değer zinciri boyunca emisyonları azaltmak için karma bir yaklaşım izliyor. Şirket, operasyonlarda dijitalleşme yoluyla enerji verimliliğini artırmaya, yeşil elektrik ve düşük karbonlu yakıt kullanımını artırmaya ve atık akışları ve sürdürülebilir biyo bazlı malzemeler gibi düşük karbonlu hammaddelerin artan kullanımı ile değer zincirlerinde yeniliği hızlandırmaya odaklanacak.

Bilime dayalı hedefler taahhüdü, Clariant’ın sürdürülebilirlik dönüşüm yolculuğunda bir sonraki kilometre taşını işaret ediyor ve tüm çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) boyutlarında performansa vurgu yapıyor. Clariant’ın, sınıfının en iyisi inovasyon puanıyla Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde art arda sekizinci kez listelemesini ve İsviçre Borsası’nın yeni başlatılan SPI ESG Endekslerinde yeni listelemesini takip ediyor.   [1] Kapsam 1 emisyonları, üretim sırasında üretilen doğrudan sera gazı emisyonlarını ifade eder (örneğin yakıtların yakılmasıyla). Kapsam 2 emisyonları, ikincil enerjilerin - özellikle elektrik ve buhar - tüketiminden üretilen dolaylı sera gazı emisyonlarından kaynaklanmaktadır. Kapsam 3 emisyonları, Clariant’ın değer zincirinde meydana gelen diğer dolaylı sera gazı emisyonlarını ifade eder. Kapsam 3 hedefleri 2ºC senaryosu ile uyumludur.      

Yazıyı Paylaş