Çelik Sektörü Robotik Astar Uygulama Robocoating Otomatik Shopprimer Tesisi

Çelik Sektörü Robotik Astar Uygulama Robocoating Otomatik Shopprimer Tesisi
  • 09.12.2016
Çelik konstrüksiyon sektöründe kullanılan çelik profillerin, yüzey korunması amaçlı istenilen özelliklere göre boyanmasından önce bir takım ön hazırlıklar gerekmektedir. Öncelikle çelik yüzey, kumlama normlarına uygun olarak kumlanmalı ve kir, pastan temizlenerek boyanın tutunacağı aşınmış yüzey oluşturulması gerekmektedir. Firmaların kapasitesine göre kumlama işlemi manuel kumlama kazanları ile ya da otomatik kumlama ile yapılmaktadır. Kumlama sonrası metal yüzeyin, korozyona açık olmasından dolayı hızlı bir şekilde boyanması gerekir. İş kapasitesi yüksek olan firmalar otomatik kumlama makinası tercih etmektedirler. Bu firmalara önerimiz Robocoating Otomatik Shopprimer Tesisi’dir. Otomatik kumlama sonrası çıkışı aynı konveyör üzerinde Robocoating Otomatik Shopprimer Tesisi ile firmalar birçok avantaj elde etmektedir. Bu avantajlardan en önemlileri; kumlanan malzemelerin konveyor üzerinden alınmadan tek hatta boyaya girmesi ve istenilen standart mikronda shopprimer uygulanmasıdır. Bu şekilde hem işçilik kazancı, hem de ürün uygulama standartlığı kazandırmaktadır. Boşaltma konveyörü 6.000 mm, 10t kapasiteli, tahriksiz, serbest rulo sistemdir. Konveyör dizaynında, forklift çatallarının rahat girişi veya vinç halatlarının malzemeye rahat sarılabilmesi için belli aralıklarda boşluk bırakılmıştır.
10-Eğitim ve Devreye Alma
Makinelerimize kullanma talimatları, bakım periyotları asılır.Tesis kurulumu; 5 iş günü devreye alma süresini ve 15 iş günü eğitimi kapsamaktadır. Kurulum sonrası eğitim, birebir malzeme ile birlikte devreye alma esnasında verilir. Bu eğitimde birçok çeşit parçanın boyama uygulaması, personelle birlikte gerçekleştirilmekte ve personelinizin makineye tam olarak hakim olması amaçlanmaktadır.
Robocoating Otomatik Shopprimer Tesisi Başlıca Özellikleri
• Sistem, PLC kontrollü touch screen operatör paneli üzerinden kontrol edilmektir. • Boya tabancalarının boya işlemi, motor üzerindeki encoderler ile algılanmakta ve boya tabancaları parça bulunan bölgede çalışmaktadır. • Parçalar boyama arabasına yerleştirilmiş özel sensörler ile görülmekte ve boya kabininin alt ve üstüne yerleştirilmiş olan robotlara bağlı tabancalara açma/kapama komutu gönderilmektir. • Ayrıca boya başlama ve boya bitim zamanları operatör paneli üzerinden ayarlanmaktadır. • Yatay hareket mekanizması (git-gel) hızı, konveyör hızına göre operatör paneli üzerinden manuel ayarlanmaktadır. • Parçaların yüksekliği algılanarak üst servo grubuna otomatik yön vermektedir. • Sistemde 2 adet üstte, 2 adet altta olmak üzere 4 adet otomatik boya tabancası bulunmaktadır. İkili grup halindeki bu tabancalar sıralı olarak otomatik püskürtmektedir. • Program yazılımları, tüm hatalı kullanımlar göz önünde bulundurularak, makinenin yanlış kullanım sonucu kendine veya çevresine zarar vermesini engellemektedir. • Pano üzerinde kolay ulaşılabilecek bir yerde acil stop butonu bulunmaktadır. • Elektrik girişi, panonun üst kısmındaki rekordan geçerek ana şaltere yapılmaktadır. Şalterden sonra dağıtım klemensleri mevcuttur. R, S, T fazları ile nötr ve toprak kabloları renklerle ayrılarak kodlanmıştır. • Pano dışında kullanılan ekipmanın en az 3 damarlı ve topraklamalı ayrı bir kablosu ve jeneratörlü klemens grubu vardır. • Tüm motorlar kendisine ait ayrı bir akım ayarlı termik, termik-manyetik şalterle korunur. Bu termiklerden herhangi biri attığı zaman PC panelinde uyarı yazısı belirmektedir. Selim Şahin / Genel Müdür / Robocoating Robotik Boya Makineleri Endüstriyel Tesisler ve Malzemeleri San. Tic. Ltd. Şti.  

Yazıyı Paylaş

BÖLÜM SPONSORU