Ak-Kim’den Su Filtrasyonuna 35 Milyon Dolarlık Yatırım
Ak-Kim, beş yıllık bir çalışmanın ardından ultrafiltrasyon sistemleri için özel olarak tasarlanmış, yüksek performanslı delikli elyaf bazlı membran modülünü geliştirdi.
35 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen projede, Ak-Kim su kimyasalları alanında edindiği deneyimle teknolojik ve yüksek katma değerli bir ekipman üretimine başlamış oldu. Ak-Kim Ultrafiltrasyon Modülü kusursuz bir filtrasyon yapmak için birçok yenilikçi özelliği bünyesinde barındırıyor.
Ak-Kim Kimya, Yalova’da kurduğu Ultrafiltrasyon Membran Tesisi’nde üretime başladı. 35 milyon dolarlık bir yatırımla, beş yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda hayata geçirilen proje ile Ak-Kim, Türkiye’de henüz yeni yeni gündeme gelen arıtma konusunda kurumların ve belediyelerin çözüm ortağı olmayı hedefliyor.
Ultrafiltrasyon Modülü’nün tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri şirketin büyüme stratejileri doğrultusunda 2013 yılından bu yana su alanına yatırım yapıldığını belirterek "90’lı yılardan bu yana belediyeler ile işbirliği içinde çalışıyoruz.
2013 yılında Avrupa’nın ikinci büyük su kimyasalları ve koagülant üreticisi olan Feralco ile birlikte Akferal’ı kurduk. Geçtiğimiz yıl da Akferal bünyesinde Dostel grubunun su arıtma bölümünü satın alarak, ürün portföyümüzü genişlettik. Ultrafiltrasyon Modülü ile birlikte bu alandaki pozisyonumuzu da güçlendireceğimize inanıyoruz” dedi.
Ar-Ge çalışmalarında dünyada az sayıda kuruluşun yapabildiği, yüksek katma değerli ve ileri teknoloji gerektiren ürünlere odaklandıklarını belirten Kipri, "Ak-Kim olarak bugüne kadar, Ar-Ge çalışmalarımıza ve teknoloji yatırımlarımıza her yıl bütçemizin % 4-5’ini ayırdık.
Bu rakam dünya genelinde %2,5 civarındadır. Bundan sonraki hedefimiz de, sürdürülebilir kimyasallar alanında dünya trendlerini takip ederek, Ar-Ge Merkezi’mizde biyoteknolojik ve nanoteknolojik yeni ürünler üretmek olacak” dedi.
Ak-Kim’in, Türkiye’de ve çevre ülkelerdeki ilk ve tek Ultrafiltrasyon Modülü üreticisi konumunda olduğuna dikkat çeken Ak-Kim Su Çözümler Direktörü Alp Sarıoğlu "Dünyada ultrafiltrasyon modülü üretebilen 12-13 civarında şirket bulunuyor. Bu şirketlerin arasında DOW, GE, BASF, Toray gibi dünya devleri de yer alıyor.
Bugün dünya genelinde UF pazarının yıllık büyüme oranı %18-19. Ülkemizde ise pazarın 2022 yılında 70 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Biz de Ak-Kim olarak üretim tesisimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığı zaman, yıllık 42-45 milyon dolar ciro hedefliyoruz” dedi.
Üretimin %60’ını ihraç etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekleyen söyleyen Sarıoğlu, Türki Cumhuriyetlerden Körfez ülkelerine, Amerika’dan Hindistan ve Çin’e pek çok ülkenin radarlarında bulunduğunu da belirtti.
Ak-Kim Ultrafiltrasyon Modülü Avantaj Sağlayacak Ak-Kim tarafından üretilen delikli elyaf bazlı membran modülü, suyun kimyasal özelliklerini değiştirmeden, ileri fiziksel arıtma işlemi gerçekleştiriyor.
Kusursuz bir filtrasyon yapmak için üretilmiş olan ürünün yüksek verim, yüksek kimyasal dayanım ve yüksek kirlilik tutma kapasitesi gibi birçok yenilikçi özelliği bulunuyor. Güçlü ve esnek fiber yapıya sahip olan UF modülü, farklı su kaynakları için de kullanıma uygun.
Günümüz teknolojileri ile üretilmiş en ileri arıtma yöntemi olan UF Modülü belediye ve endüstrilerdeki su arıtma tesislerinde atık suların arıtılarak, alıcı ortam deşarj standartlarına uygun hale getirilmesinde kullanılabiliyor.
Atık su geri kazanım sistemlerinde proses ve içme suyu hazırlamada da öne çıkan UF Modülü, deniz suyunun tuzsuzlaştırılarak arıtılmasında da tercih ediliyor.
Ak-Kim Ultrafiltrasyon Modülü müşteriye uzun kullanım ömrü, stabil su kalitesi, düşük yatırım, işletme ve bakım maliyeti ile kolay montaj imkanlarını bir arada sunuyor. Ayrıca az alan kaplayarak bu konuda da kurumlara kolaylık sağlıyor.
Merck’ten "Bilime Merak, Çevreye Duyarlılık” Hareketi!
Merck, SPARK sosyal sorumluluk projesi ile gençleri bilime teşvik ediyor. Global çapta yürütülen SPARK projesinin Türkiye ayağında, gönüllü Merck Türkiye çalışanları, projenin ilk aşamasında Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 240 öğrenciye, ikinci aşamasında ise Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 260 öğrenciye eğitim verdi.
Geleceğin yetişkinlerinde bilime ilgi uyandırmayı amaçlayan eğitimler sonrasında, birlikte ağaç dikilerek çevreye duyarlılık bilinci de aşılandı.
SPARK Sosyal Sorumluluk Projesi ile globalde 60 bin, Türkiye’de 500 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Merck, proje kapsamında gençlerde ‘bilime merak, çevreye duyarlılık’ bilinci oluşturmayı amaçlıyor.
Merck Türkiye çalışanlarından SPARK projesi gönüllüleri, belirlenen pilot okullarda öğrencilere bilgileri ve tecrübeleri doğrultusunda eğitim verdi.
İstanbul’da yürütülen projenin ilk aşamasında Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tam gün eğitimde; öğrencilerde bilime merak uyandırmak amacıyla "Kimya ve Su” başlığı altında genel kimya bilgileri verildi, deneyler yapıldı.
Eğitim sırasında laboratuvar güvenliği ve yaşam için suyun önemi konuları da işlendi.
Bosch, İmtiyazlı Tedarikçi Olarak Festo’yu Seçti
Dünyanın en büyük otomotiv endüstrisi tedarikçisi olan Bosch grubu, pnömatik ürünlerinin imtiyazlı tedarikçisi olarak Festo’yu seçti. Festo, imtiyazlı tedarikçi statüsünü, Bosch grubuyla işbirliğinde gösterdiği yüksek performans nedeniyle kazandı.
Tedarikçi değerlendirme kriterleri, diğer faktörlerin yanı sıra, güçlü teslimat güvenilirliği, zekice teknik çözümler, uluslararası standartların yerine getirilmesi ve küresel işbirliğini kapsamaktadır. Bu karar, Bosch grubunun küresel satın alma ekibi tarafından alınmıştır.
Stuttgart Bosch’ta makine komponentleri ve hizmetleri konusunda şirketin baş satın almacısı olan Lars Nordström, ilgili sertifikayı sunarken şunları söyledi: "Tedarikçiler bizim için önemli bir başarı faktörüdür.
Özellikle tedarikçinin küresel işbirliği, Bosch grubu için çok büyük öneme sahiptir.” Nordström, pnömatikte Avrupa piyasası lideri olan Festo’yu seçmekten dolayı çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.
Bosch, en iyi tedarikçilerini her yıl imtiyazlı tedarikçi statüsüyle onurlandırıyor. Sonuçta, Bosch grubu her yıl dünya genelinde sadece birkaçı bu imtiyazı alabilen binlerce tedarikçiyle çalışıyor.
İmtiyazlı tedarikçi statüsü, dünya genelinde tüm Bosch fabrikaları için ve otomotiv endüstrisinin en büyük tedarikçisi olan bu yüksek teknoloji şirketinin tüm işletme bölümleri için geçerlidir.
Geleceğin Enerji Depolama Cihazı için 100 bin Avro Ödül
BASF ve Volkswagen bu yıl "Elektrokimya Bilim Ödülü”nün beşincisini düzenliyor. Bilim insanları
www.science-award. com sitesine girerek dünyanın her yerinden, 12 Ağustos 2016 tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.
Değerlendirmeyi BASF ve Volkswagen uzmanlarıyla bilim çevrelerinden isimlerin oluşturduğu bir jüri yapacak. Ödül töreni 21 Kasım 2016’da Berlin’de gerçekleştirilecek.
Bilim ve mühendislik alanlarında üstün başarıyı destekleyen uluslararası "Elektrokimya Bilim Ödülü”, yüksek kapasiteli enerji depolama cihazlarının geliştirilmesine hız kazandırmayı amaçlıyor.
2012 yılından beri düzenlenen ve dünyanın her yanından akademik araştırmacılara hitap eden yarışma, birinciye 50 bin Avro, toplamda ise 100 bin Avro tutarında ödül veriyor.
Clariant, Meksika’daki Ağartma Toprağı Kapasitesini Genişletiyor
Clariant, Meksika’da Puebla üretim sahasındaki Tonsil® ağartma toprağı ve Tonsil Coarse Optimized (CO) türü ürünlerin üretim kapasitesini %30 oranında arttırıyor.
Clariant’ın Puebla üretim sahasındaki en yeni Tonsil üretim hattı, üretim kapasitesinin genişlemesi için birkaç milyon İsviçre Frangı tutarındaki iki yıllık yatırım işini tamamlayarak Nisan 2016 itibariyle ek kapasite hizmete alındı.
Puebla, ağartma toprak üretiminde Fonksiyonel Mineraller İşletme Biriminin ikinci en büyük sahası. Sahanın, şirketin kendi maden bölgesine ve Kuzey ve Güney Amerika’daki nihai müşterileri açısından tümüyle entegre tedarik zincirine yakınlığı en önemli lojistik unsuru oluşturuyor.
Fonksiyonel Mineraller İşletme Birim Başkanı Sven Schultheis: "Kuzey ve Güney Amerika’daki ağartma toprak ve mineral absorbanlar sektöründeki kesintisiz başarıdan sonra, bu yatırım, bitkisel yağ endüstrisindeki en önemli tedarikçi olma yeterliliğimizi güçlendirmekte ve bu önemli sektörde müşterilerimizle birlikte pazar gelişim ve büyümesini destekleme taahhüdümüzü sağlam zemine oturtmaktadır.
Bu durum, özellikle Kuzey Amerika’da kanola yağı saflaştırma sahasında faaliyet gösterenler açısından önemlidir” şeklinde açıklamada bulundu. Günümüzde dünyada üretilen bitkisel yağın önemli bir kısmı Tonsil ağartma topraklarıyla arıtılmaktadır.
Doğal kaynakların kullanımında bitkisel yağların etkin ve sürdürülebilir saflaştırılmasında, her tür bitkisel yağdan safsızlıkların etkin şekilde çıkarılmasında ve tüm süreçte atık oranını en aza indirerek altın standardı belirlemektedir.
Oldukça aktif Tonsil (CO) türü ürünler, aromatikler ve jet yakıt gibi petro-kimyasal akışkanların işlenmesinde en yüksek düzeyde değişkenlik ve etkinliği müşterilere sunuyor.
Dow Türkiye, 3. İstanbul Karbon Zirvesi’nde "Düşük Karbon Kahramanı” Oldu
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 3.kez düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde katılımcılar arasında yer alan Dow Türkiye, "Düşük Karbon Kahramanı” ödülünün de sahibi oldu.
Enerji ve iklim değişikliği alanında Türkiye’den ve yurt dışından tanınmış üst düzey devlet yetkilileri, akademisyenler ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren İstanbul Karbon Zirvesi, 14- 15 Nisan tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 3.kez düzenlenen zirvede katılımcılar arasında Dow Türkiye de yer aldı.
"Düşük Karbon Kahramanları Ödülleri” ile üretim ve tüketimde karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve toplumda konunun bilinirliğini artırmayı hedefleyen SÜT-D, düzenlediği törende Dow’ı da ödüle layık gördü.
Dow’ın Multiplan Yalıtım Sistemleri A.Ş. işbirliği ile geliştirdiği çatı yalıtımında yaygın olarak kullanılan bitümen ve PVC bazlı çatı kaplama malzemelerine alternatif olan "Termoplastik Poliolefin Membranları” Dow’a ödül kazandırdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Sayın Mustafa Öztürk, Dow müşterilerinden Multiplan Yalıtım Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nazım Yavuz ve Dow Elastomers Türkiye Teknik Satışlar ve Proje Geliştirme Müdürü Varun Thakur’a ödülünü takdim etti.
Archroma İleri Beyazlatma Anlayışı, Kağıt Üreticilerine Daha Düzgün Beyazlar ve İhtiyaca Göre Düzenlenebilen Formülasyonlar Sağlıyor
Archroma, optik beyazlatma ajanlarının (OBA) tüketimini %20’den fazla azaltırken baskı farklılıklarını ve görünümü iyileştirmekle birlikte kâğıt üreticilerine daha düzgün, daha açık beyazlar üretme ustalığı veren yeni bir anlayış geliştirmiştir.
Beş yıllık bir gelişim sürecine sahip, daha ileri beyazlatma adıyla patent başvurusu yapılmış bu yeni anlayış, kullanıcılara hem optik beyazlatma ajanları (OBA) hem de baskı, yazma ve ofis kâğıtlarını üretiminde gölge veren bileşenleri en uygun hale getirme imkânı sağlamaktadır.
Bu yeni anlayış, Archroma’nın Cartawhite XL sıvısıyla - bir yüzey gölgelendirme çözümü- birlikte Leucophor®’ un optik beyazlatma ajanlarını (OBA) bir araya getirerek iki bileşenli bir paketi ön plana çıkarmaktadır.
Daha ileri beyazlatma, bu iki bileşenin dozunun ayrı ayrı belirlenmesine izin vererek, bütün aşamalar üzerindeki beyazlatma maliyetlerini azaltma imkânı sağlamaktadır.
Solvay, IMCD’yi Fomblin® PFPE Yağlayıcı Ürünleri için EMEA Distribütörü Olarak Tayin Ediyor
IMCD N.V, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren, EMEA esaslı Fomblin® PFPE yağlayıcı ürünlerine yönelik Solvay Specialty Polymers’in dağıtım ortağı olacağını duyurdu. Fomblin ® PFPE, agresif kimyasallar ve yüksek sıcaklıktaki ortamlarda kullanımı en iyi olan florlanmış yağlayıcılardır.
Orijinal şekillerinde kullanılabildikleri gibi, genel olarak kimya, elektronik, askeri, nükleer, veri işleme sektörü ve yüksek performanslı yağlayıcı gerektiren diğer sektörlerdeki özel uygulamalar için greslerin içinde de formüle edilebilirler.
Solvay Specialty Polymers, florlanmış sıvılarda dünya sınıfı bir tedarikçidir ve Fomblin® PFPE ürün gamı IMCD’nin mevcut yağlayıcı portföyünü tamamlamaktadır.
IMCD’nin Fomblin® PFPE ürün gamı için EMEA distribütörü olarak atanma kararı, tüm müşterilerin teknik destek, pazar bilgisi ve hizmete ilişkin en yüksek seviyelerden fayda sağlamaya devam etmelerini sağlamıştır. EMEA Specialty Polymers Solvay Kanal Ortakları Müdürü Vincent Meunier şu açıklamaları yapmıştır:
"IMCD, on yıldan daha uzun süredir yağlayıcı alanında mesleki ve uzman desteği vermekte ve geniş çaplı uzmanlık göstermektedir. Kendilerini işlerine adamış teknik satış ekibi personelleri, müşterileri ve müşterilerin işlemlerini ve teknolojileri anlamaktadır.
Bu yaklaşımın Fomblin® PFPE ürünlerimizin satın alımına ilişkin müşterilerin genel memnuniyet düzeyini artırmaya yardım edeceğine inanıyoruz.”
Uluslararası İlaç Grubu Servier Türkiye’de Üretime Başlıyor
Türkiye’deki 30. yılını kutlayan Servier İlaç ve Araştırma A.Ş., halihazırda İrlanda ve Fransa’da gerçekleştirilen, Türkiye pazarına yönelik ürünlerinin üretimini Türkiye’ye taşıyor. Bu karar kapsamında, önümüzdeki 18 ay içerisinde 21 milyon kutu ilacın üretimi bu ülkelerden Türkiye’ye taşınacak.
Geniş bir yelpazede tıbbi ürünler sunan Fransa merkezli uluslararası ilaç grubu Servier, Türkiye’de üretimini arttırıyor. Servier Grubu, Türkiye pazarına yönelik ürünlerinin üretimini yerelleştirme kararı aldı.
Bu kapsamda, önümüzdeki 18 ay içerisinde 21 milyon kutu ilacın üretimi İrlanda ve Fransa’dan Türkiye’ye taşınacak.
Servier yönetimi, üretim kararının ayrıntılarını Servier İlaç ve Araştırma A.Ş. (Servier Türkiye) Genel Müdürü Philippe Méa’nın ev sahipliğinde ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün katılımıyla düzenlenen basın toplantısında aktardı.
Fransız Safic-Alcan Türk Mühendislik Plastikleri Firması Interplast’ı Aldı
Merkezi Paris’te olan; Çin, Hindistan ve Amerika gibi 25’ten fazla ülkede de ofisleri bulunan uluslararası kimyasal ürünleri dağıtımcısı, 2015’te 465 milyon Euro’luk dev ciroya sahip Fransız grup Safic-Alcan, Türk firması Interplast’ın hisselerinin tamamını satın aldı.
2004 yılında kurulan Interplast’ın yüzde 51 oranındaki hissesini 2011’de alan Safic-Alcan; firmanın hızla artan karlılık ve yükselen iş performansının başarı grafiği nedeni ile 2018 yılında gerçekleştirmeyi planladığı geri kalan hisselerin satın alımını öne çekti.
Eurotec ve Interplast’ın kurucu üyelerinden ve aynı zamanda PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Reha Gür, bu önemli satın almanın Türkiye plastik sektörü adına önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.
Gür, "Dünya ve ülkemizde yaşanan tüm olumsuz olaylara karşın, başarılı ve güvenilir işadamları sayesinde Türkiye, yabancı yatırımcıları ülkemize çekmeye devam edecektir. Interplast, bunun başarılı bir örneğidir” dedi.
2004 yılında kurulan Eurotec ve Interplast firmalarından Interplast’ın hisselerinin tamamı, yatırımların durma noktasına geldiği bu günlerde Fransız grup Safic-Alcan tarafından satın alındı.
1847 yılında kurulan ve aralarında Çin, Hindistan ve Amerika’nın olduğu 25’ten fazla ülkede ofisleri bulunan; Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye, Doğu Avrupa, Çin ve Amerika’da faaliyet gösteren Safic-Alcan ile Interplast arasında, tüm hisselerin satın alınması anlaşması imzalandı.
Interplast, Eurotec’in Türkiye distribütörü olarak devam edecek; ürün gamı genişleyecek!
Safic-Alcan’ın Interplast’ın tüm hisselerini satın alması ile ilgili yapılan anlaşmayı değerlendiren Eurotec ve Interplast Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Ronabar şunları kaydetti:
"Safic- Alcan ile 2011 yılında aldığı yüzde 51’lik hisse dışındaki hisselerin yarısı olan yüzde 24,5 hisseyi 2016 yılında, geriye kalan hisseleri ise 2018 yılında alması üzerine anlaşmıştık. Ancak 2011 yılından bu yana Interplast, öylesine hızlı bir iş geliştirme performansı ve artan karlılık gösterdi ki… Bu müthiş başarı grafiği ile 2018 yılında ödeyeceği bedelin, 2016’ya göre çok daha yükseleceğini gören Safic-Alcan; elini çabuk tutmaya karar vererek tüm hisselerin satın alımını gerçekleştirdi.
Tüm hisselerinin satışını gerçekleştirdiğimiz Interplast, Eurotec’in Türkiye distribütörü olarak kalmaya devam edecek ve artık Eurotec ürünlerine ek olarak; kozmetik, kauçuk, boya ve kaplama alanlarında da satış yapacak.”
Tüpraş’ın Tercihi Linde Gaz Oldu
Tüpraş, proseslerinde endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak üzere Linde Gaz A.Ş. ile yeni bir işbirliğine imza attı. İzmit Rafinerisi’ne kurulacak Azot Üretim Tesisi‘nin 2017’de faaliyete geçmesi planlanıyor.
Azot Üretim Tesisleri, güvenli ve kesintisiz tedariğin sağlanmasının yanı sıra kullanılan ileri teknoloji sayesinde prosesin uzaktan izlenip kontrol edilebilmesine olanak vermekte aynı zamanda ürün safiyet kontrolü, anında arıza uyarı tespiti gibi birçok gelişmiş teknolojiyi de içerisinde barındırmaktadır.
Tüpraş ile Linde arasında imzalanan sözleşme kapsamında üretim için gerekli olan kesintisiz gaz tedariği sağlanırken bu anlaşmayla Tüpraş ve Linde yıllardır süregelen işbirliklerini de pekiştirmiş oldu.
Yatırıma ilişkin bilgi veren Linde Gaz A.Ş. Genel Müdürü Mert Alper Kumbaracı "Linde’nin ileri teknolojisi ile hayata geçirilen Azot, Oksijen ve Hidrojen Yerinde Üretim Tesisleri, Türk sanayicisine sadece yatırım, finansman ve işletme avantajlarını sunmakla kalmıyor aynı zamanda ana iş kollarına odaklanma fırsatını getiriyor.
Bugün, Linde’nin dünya genelinde 1.000’i aşkın yerinde üretim tesisi bulunmakta olup Türkiye’de ise Karbon elyaf, beyazeşya, margarin, cam, demirçelik ve petrokimya sektörlerinin önde gelen şirketlerine bu teknolojimiz ile hizmet sunmaktayız.
Linde Türkiye olarak ülkenin lider sanayi kuruluşu olan Tüpraş’ın İzmit Rafinerisi’ne yeni bir Azot Üretim Tesisi kuracak olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
150 Milyar TL Büyüklüğe Sahip 3 Sektör TOBB Çatısı Altında Birleşti
TOBB Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi’nin ilk Başkanı Yavuz Eroğlu oldu
Türkiye’de mesleki üst kuruluşların temsilcisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB), yeni bir Meclis daha açıldı.
150 milyar liralık ekonomik büyüklüğe sahip Plastik, Kauçuk ve Kompozit sektör temsilcileri için TOBB bünyesinde Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclis’i kuruldu. Meclis Başkanlığı’na ise PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu seçildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çalışmalarını çok yeni tamamladığı Türkiye Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sektör Meclis’i ilk toplantısını gerçekleştirdi.
150 milyar liralık büyüklüğe ulaşan 3 sektörden, toplam 30 milyar liralık ciroya sahip 40 firmanın temsil edileceği Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi Başkanlığı’na Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu seçildi.
Başkan Yardımcılığı’na ise Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) Başkanı Enver Bakioğlu getirildi.
Dr. Robin Kent, Plastik Sanayinde Yaratıcı ve Sürdürülebilir Maliyet Yönetim Tekniklerini Anlattı
Derneğimizce organize edilen "Plastik Sanayinde Maliyet Yönetimi Semineri” için İstanbul’a gelen ve plastik sanayicilerine, daralan pazar ve karlılıkta düşüş sorunlarına çözüm sağlayabilecek maliyet azaltma yöntemlerini anlatan Dr. Robin Kent, yüksek ilgiyle izlendi.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı seminerde alanında dünyanın önde gelen uzmanlarından olan Dr. Robin Kent; maliyet yönetim tekniklerine ve stratejilerine odaklanarak, başta en önemli maliyet kalemi olan enerji olmak üzere tasarruf sağlamanın yollarını bulma ve incelikleri konusunda somut katkılar sağlayacak çözüm yollarını anlattı.
PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, seminerde yaptığı açılış konuşmasında, PAGDER’in sektöre doğrudan katkı sağlayacak faaliyetleri arasında eğitimin önemli bir yeri olduğunu ve özellikle kaliteli eğitime odaklandıklarını söylerken "Kaynakları en doğru, verimli kullanmanın sırlarının uygulamalı olarak sektör mensuplarımıza anlatılacağı bu seminerimiz ile kaliteli eğitimin bir örneğini daha sunmuş olacağız.” dedi.
Ant Teknik’in Kromatografik Uzmanlığı, Merck’in Üstün Kolon Teknolojisi ile Aynı Çatı Altında!
Temsil etmekte olduğu Shimadzu firması ile uzun yıllardır kromatografi alanında hizmet vermekte olan Ant Teknik, bu alanda yeni bir işbirliğine imza atarak Merck Kolon grubunun "Türkiye ana ithalatçısı” oldu.
Merck’in Yaşam Bilimleri iş birimi altında yer alan kromatografi grubunun ürün portföyü basit ama son derece güçlü bir prensibe dayanarak tasarlanmıştır: sürekli gelişim.
Merck, 1904 yılında adsorpsiyon kromatografi için ilk alüminyum oksidin geliştirilmesinden günümüze, müşterilerinin karşılaştıkları zorlu durumların üstesinden gelebilmesi için üstün araçlar ve yeni teknolojiler geliştirmeye devam etmektedir.
Analitik HPLC, kimyasal veya biyolojik bileşiklerin ayrımı, miktar tayini ve tanımlanması amacıyla endüstride ve akademik çalışmalarda rutin olarak kullanılan bir tekniktir.
Merck Yaşam Bilimleri, uzun yıllardır yaptığı yatırımlarla en zorlayıcı analizlerde bile güvenilir ve tekrarlanabilir HPLC ayrımlarını garantileyecek kolonlar geliştirmekte; sonuç olarak, gıda, ilaç, çevre, petrokimya ve klinik analizlere yönelik kapsamlı ve yüksek kalitede bir HPLC kolon yelpazesi analistlerin kullanımına sunmaktadır.
Chromolith® kolonlar, benzersiz ve patentli monolitik silika teknolojisi sayesinde, standart HPLC sistemleri ile ultra-hızlı ve sağlam ayrımlar yapılmasını mümkün kılmakta;
Zwitterionic SeQuant® ZIC®-HILIC teknolojisi, tüm polar ve hidrofilik bileşikler için, mükemmel HPLC ayrımları ile sonuçlanan farklı ayrım koşulları ile çalışma yapılmasına imkan sağlamakta; Purospher®, optimum seçiciliği sayesinde ters faz HPLC ve UHPLC metod geliştirme için birçok farklı uygulama için tercih edilmektedir.
Merck Yaşam Bilimleri’nin en bilinen HPLC kolon markaları olan LiChrosorb®, LiChrospher® ve SuperSpher®, mükemmel sonuçlar vermeye devam etmektedir. Ayrıca, ilaç endüstrisi için son derece önemli bir uygulama olan kiral bileşikler için özel olarak geliştirilmiş ChiraDex® kolonlar da ürün portföyünde yerini almıştır.